Borsa İstanbul'da küçük yatırımcıyı incittiler: Demirtaş'tan uyarı

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcının gelmediği ve düşüşlerin yaşandığı günlerde para kaybeden vatandaşlar için ekonomist Özgür Demirtaş uyarılarda bulundu. Demirtaş, vatandaşların panik yapmamasını ve paralarını tek bir yatırım aracına yatırmalarını tavsiye etti.

Borsa İstanbul'da küçük yatırımcıyı incittiler: Demirtaş'tan uyarı

Demirtaş, Borsa İstanbul’un açılışı sırasında yaptığı açıklamada, borsada yaşanan düşüşün nedenlerini ve etkilerini anlattı. Demirtaş, “Borsada düşüş devam ediyor. Borsa İstanbul açılışında BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 17,13 puan azalışla ve yüzde 0,23 değer kaybıyla 7.282,21 puana geriledi.” dedi. Demirtaş, borsadaki düşüşün hem yabancı yatırımcılara hem de yerli yatırımcılara zarar verdiğini belirterek, “Yabancı yatırımcının gelmediği bu durumda da yerli yatırımcının para kaybetmesi çok üzücü.” diye konuştu.

Demirtaş’ın uyarısıyla birlikte vatandaşların borsa

da daha dikkatli olması gerekiyor. Ekonomist Özgür Demirtaş, “Lütfen kimseden yatırım tavsiyesi almayın. Bütün paranızı tek bir enstrümana yatırmayın. Panik yapmayın.” dedi. Demirtaş’ın tavsiyelerine uyarak vatandaşlar hem paranızın değerini koruyabilir hem de daha iyi kararlar verebilirler.