Başkan Altay, Üniversite Öğrencileriyle Buluştu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 'Üniversite Buluşmaları' kapsamında Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Başkan Altay, üniversitelerin Konya için önemine vurgu yaparak, gençlere yönelik yürüttükleri çalışmalardan bahsetti. Ayrıca Filistin'de yaşanan insanlık dramına da değinen Başkan Altay, boykotun yerli ürün kullanımı için bir fırsat olduğunu söyledi.

Başkan Altay, Üniversite Öğrencileriyle Buluştu

Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) iş birliğiyle düzenlenen “Üniversite Buluşmaları” programı devam ediyor. Programın son durağı Sosyal ve Beşeri Bilimler ile Siyasal Bilimler Fakültesi oldu. Başkan Altay, burada yaptığı konuşmada, Konya’nın 10 bin yıllık kadim bir kültüre sahip olduğunu belirterek, öğrencilerden şehri teneffüs etmelerini istedi.

Başkan Altay, üniversite öğrencilerinin Konya’da yaşamaya devam ettiğini, bunun da şehir için çok kıymetli olduğunu ifade etti. Üniversitelerin Konya için çok nitelikli insan kaynağı yetiştirdiğini vurgulayan Başkan Altay, üniversitelerle iş birliği içinde olduklarını ve 130 bin öğrenciyle birlikte şehre katkı sunmaya çalıştıklarını kaydetti.

Başkan Altay, ayrıca Konya Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere ve öğrencilere yönelik yürüttüğü faaliyetler hakkında da bilgi verdi. Genç Kültür Kart, Kapsül Teknoloji Platformu, Sosyal İnovasyon Ajansı gibi projelerden bahseden Başkan Altay, NEÜ’ye bir gençlik merkezi kazandırmakla ilgili bir çalışma yürüttüklerini de söyledi.

Konuşmasının son bölümünde Filistin’de yaşanan insanlık dramına da değinen Başkan Altay, dünyanın gözü önünde bir katliam, bir soykırım gerçekleştiğini belirtti. Bazılarının boykot meselesini hafife aldığını ifade eden Başkan Altay, boykotun yerli ürün kullanımı konusunda bir hassasiyet oluşması için bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Programın sonunda Başkan Altay, öğrencilerin sorularını yanıtladı ve kendilerine teşekkür etti.