Başkan Altay, Filistin'e Destek Verdi

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Şanlıurfa'da düzenlenen UCLG-MEWA Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda konuştu. Toplantıda, İsrail'in Filistin'de yaptığı zulme tepki gösteren Başkan Altay, Türkiye'nin bölgede barışın sağlanması için çaba gösterdiğini belirtti.

Başkan Altay, Filistin'e Destek Verdi

UCLG-MEWA Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, “Kentsel Çözümlere Öncü Olmak” temasıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya, UCLG Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın yanı sıra, yerel yönetim temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve uluslararası kurumlar katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Altay, UCLG’nin yerel yönetimler arasında iş birliği, kardeşlik, birlik ve beraberlik geliştirmek, ekonomik ve kültürel alanlarda ortak projeler yürütmek gibi önemli faaliyetler sürdürdüğünü söyledi. Cumhuriyetin 100. yılında UCLG’nin dönem başkanlığının Türkiye’de olmasının gurunu yaşadıklarını vurgulayan Başkan Altay, Konya’da gerçekleşen ve UCLG başkanlığını devraldıkları Dünya Konseyi toplantısında şehir diplomasinin en güzel örneklerinden birinin sergilendiğini belirtti. Konuşmasında dünya şehirlerinin yaşadığı sorunlara da dikkati çeken Başkan Altay; iklim krizi, yoksulluk, adaletsizlik, gelir dağılımındaki dengesizlik ve mülteci krizleri gibi sorunların kaynakların savaşlar için harcanmasıyla daha da büyüdüğünü ifade etti.

Başkan Altay, konuşmasının son bölümünde, İsrail’in Filistin’de yaptığı zulme tepki gösterdi. İsrail’in uluslararası temel insan haklarına aykırı şekilde işgal ve soykırım eylemlerini kınadığını söyleyen Başkan Altay, Türkiye’nin Filistin meselesinde güçlü bir tavır sergilediğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bölgede ateşkesin sağlanması ve barış ikliminin tesis edilmesi için gereken her türlü adımı attığını kaydetti. Başkan Altay, dualarının ve desteğinin Filistinli kardeşlerinin yanında olduğunu belirterek, başta Filistin ve Ukrayna olmak üzere dünyadaki tüm şehirlerde barışın kalıcı tesisi için gayretlerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.