Antalya-Konya karayolunda ulaşıma kar engeli

Antalya'nın yüksek kesimlerine yağan kar, Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolunda ulaşımı olumsuz etkiledi. Alacabel mevkiinde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaşırken, tırların geçişine izin verilmedi.

Antalya-Konya karayolunda ulaşıma kar engeli

Akseki-Seydişehir karayolu üzerinde bulunan bin 825 metre rakımlı Alacabel mevkiinde dün saat 15.00 sıralarında başlayan kar yağışı, gece saatlerinde yeniden etkisini artırdı. Bölgede karla mücadele çalışmaları devam ederken, tedbir amaçlı olarak uzun araçların geçişine gece 03.00’den itibaren izin verilmedi. Karayolları Akseki ve Alacabel ekipleri, çok sayıda iş makinesi ile yolda biriken karları kürüyerek ve tuzlayarak yolun trafiğe açık tutulmasını sağladı. Alacabel’de kar yağışının etkili olduğu 30 kilometrelik yolda, araçların dinlenme tesislerine yönlendirildiği bildirildi.

kseki Bölge Trafik ve Karayolları ekipleri, yolu kullanacak olan sürücülerin zincirlerini yanlarında bulundurmalarını ve hava durumunu takip etmelerini istedi. Antalya’da yüksek kesimlerde kar yağışının devam etmesi beklenirken, kent merkezinde ise hava sıcaklığının 18 derece civarında seyrettiği öğrenildi.

kaynak:yenisafak