Almanya 2 Milyon İşçi Arıyor!

Almanya, salgın sonrası ortaya çıkan iş gücü açığını kapatmak için 2 milyon nitelikli işçi alımı yapacağını duyurdu. Almanya'ya çalışmaya gitmek isteyenler için yeni göç yasası Kasım 2023'te yürürlüğe girecek. Başvuru şartları ve tarihleri ise şöyle…

Almanya 2 Milyon İşçi Arıyor!

Almanya’nın yeni göç yasası, nitelikli göçmenler için puan sistemini de içeriyor. Puan sayısı hesaplanırken dil becerileri, mesleki deneyim, yaş ve Almanya ile bağlantılar gibi kriterler dikkate alınıyor. Alman vatandaşlığına geçiş de kolaylaşıyor. Almanya Federal Meclisi’nin 23 Haziran’da kabul ettiği tasarıya göre, Almanya’ya 2 milyon işçi göçüne ilişkin başvurular Mart 2024’te alınmaya başlanacak. Almanya’da iş gücü ihtiyacı olan meslek grupları arasında; hasta yaşlı ve çocuk bakımı, doktor, mühendis, yazılım uzmanı, bilim insanı, zanaatkar ve hizmet sektörü çalışanları yer alıyor.

Almanya’ya çalışmaya gitmek isteyenler için büyük bir fırsat olan bu işçi alımına başvurmak için hazırlıklara başlamak gerekiyor. Almanca dil becerilerini geliştirmek, mesleki yeterlilikleri kanıtlamak ve gerekli belgeleri temin etmek için zaman kaybetmemek önemli.