Ömer Mustafa Soyer

Bir Bayram Daha Geçti

Ömer Mustafa Soyer

Bu bayram seçim gölgesinde yaşandı. Arife günü yayınladığımız video sebebiyle siyasetin içine çekildiğimizi düşünüyordum fakat durum öyle değilmiş. Bu bayramın ana gündem maddesi siyaset. Biraz önce söylediğim videodan bahsedeyim biraz, belki bilmiyorsunuzdur. Trafik Konya instagram sayfasında “SÖZ KONUSU KONYA” adıyla bendenizin de moderatör olduğu bir program yaptık.

 

Bizi bilenler bilir, tarafsız ve ilkeli yayıncı olmaya çok önem veririz. Bu projeye başlarken de milletvekili adaylarını bize yazdıkları sıraya göre programa alalım, kimseye öncelik vermeyelim, ilk üç soruyu biz standart olarak tüm konuklara soralım, programın ikinci bölümünde takipçilerimizden gelen rastgele 3 tane soru seçip konuğumuza yöneltelim gibi kurallar koyduk. Lafı çokta uzatmayım bu konuda kendimize güvenimiz tam, mikrofonumuz, stüdyomuz herkese açık.

 

Bayramın birinci günü afet bölgelerinden hepimizi üzen görüntüler geldi. Kayıplarının mezarı başına bayramlaşmaya giden canlar hepimizi derinden etkiledi. Allah bir daha bu millete böyle acılar yaşatmasın, kayıplarımıza Allahtan rahmet yakınlarına ve milletimize sabır diliyorum.

 

Elbette bayram güzellikleri beraberinde getirdi, içimiz burukta olsa yüzümüz güldü. Arife günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan doğalgaz müjdesi geldi. Karadeniz’de keşfedilen gaz rezervinin 710 milyar metreküpe ulaştığı piyasa değerinin ise 1 trilyon dolar olduğu açıklandı. Uzun lafın kısası bu 10 yıllık doğalgaz ihtiyacımızın buradan karşılanacağı anlamına geliyor.

 

Bu atılım tüketiciye fatura boyutunda yansıyacak olsa da bu gelişme bundan çok daha önemli ülkemiz enerji piyasası için milat niteliği taşıyor. Cebimize yansımasından ziyade yapılamaz denilen icraatların bir bir yapılması umut veriyor. Biz petrol de çıkarabiliriz, Akkuyu Nükleer Güç Santrali de faaliyete geçiririz. Önümüzdeki yüzyılda enerji konusunda dışa bağımlılığımız son bulmasını diliyorum.

 

Bayramın üçüncü günü ülkemizin ana muharebe gücünü sağlayacak olan yeni nesil Altay tankı kahraman ordumuz Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi. Hep bahsettiğimiz dışa bağımlılıktan kurtulmak enerji piyasasında olduğu kadar yeni teknolojilerde, rekabetçi teknolojilerde, stratejik ve kritik teknolojilerde yerli olmanız da çok önemli. Yeni Altayların ülkemize ve milletimize, kahraman ordumuza hayırlı olmasını diliyorum.

 

 

Yazarın Diğer Yazıları