Toshiba, borsadan çekiliyor

Japon teknoloji devi, 74 yıllık borsa macerasını sonlandırmak için bir grup yatırımcıya hisselerinin çoğunluğunu sattığını açıkladı.

Toshiba, borsadan çekiliyor

 

Toshiba, Japan Industrial Partners (JIP) liderliğindeki bir konsorsiyumun hisselerinin yüzde 78,65’ini satın aldığını duyurdu. Bu satış, 14 milyar dolarlık bir anlaşmayı ifade ediyor.

Anlaşma sayesinde konsorsiyum, Toshiba’nın üçte ikisinden fazlasına sahip olacak ve bu yılın sonunda şirketi borsadan çıkarabilecek. Toshiba’nın başkanı ve icra kurulu başkanı Taro Shimada, şirketin yeni bir geleceğe doğru büyük bir adım attığını söyledi.

Toshiba, 1875 yılında kurulan ve Japonya’nın en eski ve en büyük firmalarından biri olan bir teknoloji devi. Şirket, bilgisayar, televizyon, yarı iletken, nükleer enerji ve savunma gibi pek çok alanda faaliyet gösteriyor.

Toshiba, son yıllarda pek çok zorlukla karşılaştı. 2015 yılında şirketin muhasebe skandalı ortaya çıktı. 2017 yılında ise ABD’deki nükleer enerji şirketi Westinghouse Electric’in iflas etmesi nedeniyle büyük zararlar yaşadı. Bu olaylar, Toshiba’nın hisse değerinin düşmesine ve yönetim krizine yol açtı.