TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KANLI EYLEM PLANI ENGELLENDİ

Konya'da Eylem Hazırlığında Yakalanan Kadın Terörist İle İlgili Yeni Detaylar Ortaya Çıktı...

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KANLI EYLEM PLANI ENGELLENDİ

Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı koordinesinde Diyarbakır ve Konya İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan ortak çalışmalarda Konya Tem Şube Müdürlüğü Ekiplerince PKK/KCK terör örgütü mensubu 1 kadın terörist eylem hazırlığı içerisindeyken kaldığı hücre evinde yakalandı. İşte detaylar...
 

Hakkında PKK/KCK terör örgütü içerisinde İran'da -sözde- Özel Kuvvet olarak faaliyet gösteren ve 2022 yılında Türkiye'ye gelerek sansosyonel eylem yapma hazırlığında bulunan Xweza Lilaw kod adlı Gülden Bebek isimli örgüt mensubunun Konya'nın merkez Meram ilçesinde bir hücre evinde kaldığı ve eylem yapmak için üst düzey örgüt yöneticilerinden talimat beklediği anlaşıldı.

Konya Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü Ekiplerince 23 Şubat günü akşam saatlerinde örgüt mensubu Gülda Bebek Meram ilçesinde  kaldığı belirlenen hücre evine yapılan operasyonda yakalandı.

KADIN TERÖRİST TANINMAMAK İCİN SAHTE İSİM KULLANIRKEN, KONYA'DA İRTİBATLI OLDUĞU KİŞİLERE KENDİSİNİ FARKLI İSİMLERLE TANITTI

Tem Şube Müdürlüğü Ekiplerince yapılan operasyon sonucu Gülda Bebek isimli kadın teröristin 6 ay önce Konya'ya geldiği ve bu süreçte M.B.O (33) isimli şahısla tanıştığı, kendisinin ailesinden kaçtığı ve bu sebeple farklı isimler kullandığı yalanını söyleyerek yardım aldığı, M.B.O' nunda birçok suçtan  17 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldığı ve cezaevi firarisi olduğu; uyuşturucu, kasten yaralama gibi 7 farklı suçtan da arandığı belirlendi. 

Fedai Tarzı Eylem İçin Hazırlanan Düzenek Hücre Evindeki Kombi İçerisine Gizlenmiş

Gülda Bebek isimli PKK'lı kadın teröristin hücre evinde yapılan detaylı aramada kombi içerisine gizlenmiş bomba düzeneği yanında 1 adet Amerikan üretimi olan 9 mm çapında tabanca ve 2 adet şarjör ile onlarca fişek, 1 adet bomba yapımında kullanılan lehim makinesi, 2 adet elektronik devre, 1 adet Avometre (devre ölçüm aleti) , 2 adet bomba düzeneğinde kullanılan küçük ampül ele geçirildi.

Operasyon sonucu Gülda Bebek isimli kadın terörist ve M.B.O ile irtibatlı olduğu anlaşılan M.H yakalanarak gözaltına alındı.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KANLI EYLEM PLANI ENGELLENDİ
TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KANLI EYLEM PLANI ENGELLENDİ
TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KANLI EYLEM PLANI ENGELLENDİ