TBMM Başkanı Kurtulmuş, Libya ziyaretiyle siyasi istikrar ve işbirliği çağrısı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih ile TBMM'de bir araya geldi. Kurtulmuş, Libya'nın iki ülke olarak ayrılmasının ve bölünmüş olmasının İsrail'in en büyük gücü olduğunu söyledi. Kurtulmuş, Türkiye'nin Libya'ya her türlü desteği vererek siyasi istikrarın sağlanmasını ve refahın artırılmasını istedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Libya ziyaretiyle siyasi istikrar ve işbirliği çağrısı

 

Kurtulmuş, TBMM’de yaptığı konuşmada, “Libya’da birliği, beraberliği, kardeşliği görmek istiyoruz, siyasi istikrarı görmek istiyoruz. Siyasi istikrarın sağlanabilmesi için de Türkiye olarak her türlü imkanımızla Libya halkının yanında olduğumuzu bir kere daha ifade etmek istiyorum.” dedi.

Kurtulmuş, Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih ile baş başa görüştükten sonra heyetler arası toplantıya başkanlık yaptı. Kurtulmuş ve Salih’in görüşmelerinin ardından heyetler arası toplantıda da siyasi konular ele alındı.

Kurtulmuş ve Salih, iki ülkenin tarihi ve kültürel bağlara sahip olduğunu, pek çok müşterek işbirliği konularının bulunduğunu belirtti. Kurtulmuş, Birinci Dünya Savaşı sırasında Türk halkının emperyalistlere karşı aynı cephede savaştığını dile getirdi. Kurtulmuş, Kıbrıs Barış Harekatı sırasında da Libya hükümetinin ve halkının verdiği desteğin de asla unutulmayacağını ifade etti.

Kurtulmuş ve Salih ayrıca Türkiye-Libya arasındaki ilişkileri daha ileri noktaya götürmek için her türlü imkana sahip olduğunu ifade ettiler. Kurtulmuş, gelecek dönemde müşterek çalışmalarla iki ülke arasındaki işbirliklerinin daha ileriye taşınacağını vurguladı.

Kurtulmuş’un Libya ziyaretiyle ilgili açıklamalarından sonra TBMM’de yapılan toplantılarda da siyasi konular ele alındığı görülürken; bazı muhalefet partilerinin de bu ziyaretin uluslararası alanda Türkiye’nin bölgesel gücünün arttığını düşündükleri belirtildi.