Tarihte Bugün: Hayırsever Aynur Kasabalı Tarafından Yapılan Okul Eğitime Başladı

Tarihte Bugün Konya: 23 Ekim 2008 tarihinde hayırsever Aynur Kasabalı'nın yaptırdığı ve isminin verildiği okulun açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Aynur Kasabalı kimdir?

Tarihte Bugün: Hayırsever Aynur Kasabalı Tarafından Yapılan Okul Eğitime Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bundan 14 yıl önce Konya'lı hayırsever Aynur Kasabalı'nın yaptırdığı ve isminin verildiği okulun açılışı yapılmıştı. Açılış törenine dönemin Konya Valisi Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Kaymakamı Mustafa Hakan Güvençer, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Vali Osman Aydın, "Hayırseverlerimize bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bir ömür boyu birikimlerini eğitime sunuyorlar. Böyle bir hizmeti yapmak için paranın yanında yürek ve sevgi ister. İşbirliği ile böyle güzellikler ortaya çıkıyor" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, "Konya gelişimde dünden çok daha iyi yerlere erişmiş durumda. Hiçbir açılış bizleri okul açılışları kadar mutlu etmiyor. Konya'mızın geleceği olan çocuklarımız için eğitimlerini daha iyi yapacağı bir okulun açılışını yapıyoruz. En önemli yatırımlar, bu yatırımlardır. Konya her konuda olduğu gibi eğitim alanında da yaptığı katkılarla Türkiye'ye örnek oluyor. Konya eğitime 250 milyon YTL'lik bir katkı yapmıştır" şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdür Halil Şahin de, "Herkes eğitim alanında bir yarış içinde. Bugün de burada çok güzel okul ortaya çıkmış durumda. Aydın ve aydınlık bir Türkiye'nin oluşması eğitimle gerçekleşecektir" diye konuştu.

Okulu yaptıran hayırsever Aynur Kasabalı ise, yaşamının en mutlu gününü yaşadığını belirterek, yaşamı boyunca çocuğunun olmadığını, yaptırdığı bu okulla yüzlerce çocuğa kavuştuğunu söyledi.

2017 yılında Rasyonel Haber'e konuşmuştu

RÖPORTAJI OKUMAK İÇİN TIKLA

Aynur Kasabalı Kimdir?

1935 Yılı, Çanakkale’de doğmuş olan Aynur Kasabalı, memur olan babası ile ailecek Fethiye, Kalkan, Urla İskelesi gibi yerlerde çocukluğunu geçirmiştir. Babasının sivil yaşama geçmesi ile birlikte Karaman’a yerleşirler. Konya’da ailesi ile birlikte yaşamaya başlayan Aynur Kasabalının babası daha sonradan Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğünde çalışır. Böylece Kasabalı’da DSİ’ de işe girerek çalışmaya başlamış olur. Evlendikten sonra Ankara’ya yerleşir. Bir süre Ankara’da yaşadıktan sonra eşinin görevi icabı Fransa’da yeni bir hayata başlar. Fransa’nın eğitim sistemini gördükten sonra Türkiye’de ki eğitim sisteminin eksikliklerini fark eder. Okuma alışkanlığının Türkiye’de olmaması, onun için dönüm noktası olmuştur. Konya’da bulunan pek çok eğitim, sağlık ve güvenlik ile alakalı vakıf ve derneklere yardım yapmasıyla tanınan Kasabalı, evinde bulunan antikaları da satışa çıkararak yardımlarda bulunmaya devam ediyor.