Sıfır otomobil fiyatları düştü, işte en ucuz modeller

Otomotiv sektöründe yıl sonu kampanyaları başladı. Birçok marka sıfır faizli kredi ve yüz binlerce liralık indirim fırsatları sunuyor.

Sıfır otomobil fiyatları düştü, işte en ucuz modeller

Otomobil piyasasında son aylarda yaşanan fahiş fiyat artışları ve akaryakıt zamları nedeniyle satışlar durma noktasına gelmişti. Ancak Ticaret Bakanlığı’nın hem ikinci el hem de sıfır otomobil satışlarına yönelik aldığı kararlar ve hükümetin para ve mali politikaları sayesinde piyasa düzene girdi.

Bakanlığın attığı adımlarla birlikte bayilerin aksesuar adı altında fatura kesmeden el altından para alması, bayi çalışanlarının sıra önceliği tanımak için fazladan ücret talep etmesi, bir kişinin topladığı vekaletlerle 3’ten fazla araç satışının önüne geçilmesi, fahiş fiyat denetimleri, sıfırdan daha pahalıya satılan ikinci ele düşmüş araçların ilanlarına düzenleme gibi birçok aksiyon alındı.

Bununla birlikte güven ve istikrar ortamının pekişmesi, otomobillerin yatırım aracı olmaktan çıkıp ihtiyaç haline geri dönmesi, talebin geri çekilmesi gibi faktörler de etkili oldu.

Yıl sonunun yaklaşmasıyla birlikte kampanyalara öncelik veren otomobil markalarının fiyatları birer birer aşağı çekmeye başladığı görülüyor. Bayiler tarafından satışa sunulan en boş paket ve en ucuz otomobiller ise şöyle:
 

Fiat Egea
Kia Picanto
Citroen C3
Renault Taliant