OVP'den konut sektörüne müjde: Dar gelirli vatandaşlara uygun kredi imkanı

Orta Vadeli Program'da (OVP) konut sektörüne ilişkin önemli mesajlar verildi. Programda, dar gelirli vatandaşların konuta erişim imkanının artırılacağı, afet bölgelerinde yeni sosyal konut projeleri geliştirileceği ve kentsel dönüşüm faaliyetlerinin hızlandırılacağı belirtildi.

OVP'den konut sektörüne müjde: Dar gelirli vatandaşlara uygun kredi imkanı

Programda; kira ve konut fiyatlarındaki gelişmeleri de göz önünde bulundurarak, salgın döneminde daralan konut arzının hızla artırılacağı ve depremin oluşturduğu konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirileceği belirtildi.

Kredi kullanım şartı içinse, ‘Kamunun uygun koşullarda sağladığı konut kredileri ilk kez konut edinimini destekleyecek, dar ve orta gelirli vatandaşlar için belirli standartlarda ve uygun fiyat aralığında olacak şekilde yeni başlayan projelere tesis edilecek.' bilgisine yer verildi.

OVP’de yer alan hedef ve politikalar, konut sektörünün önündeki sorunlara çözüm getirmeyi ve vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor.

Konuta erişim imkanının artması, afet bölgelerinde yeni sosyal konut projelerinin hayata geçmesi ve kentsel dönüşüm faaliyetlerinin hızlanması, hem sektörün hem de ülkenin geleceği için önemli adımlar olarak görülüyor.

kaynak:hürriyet