Necmettin Erbakan Üniversitesi Hastanesi'nde Hekime Saldırı

Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi Polikliniği'nde görev yapan bir hekim, dün akşam saatlerinde bir hasta yakını tarafından darp edildi. Saldırıya uğrayan hekimin durumunun iyi olduğu, saldırgan hakkında ise adli işlemlerin başlatıldığı öğrenildi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Hastanesi'nde Hekime Saldırı

 

Olay, dün akşam saat 22.00 sıralarında Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi Polikliniği’nde meydana geldi. İddiaya göre, poliklinikte tedavi gören bir hastanın yakını, hekimle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine hasta yakını, hekimi yumruklayarak yere düşürdü. Çevredekilerin müdahalesiyle saldırgan, güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirildi. Saldırıya uğrayan hekim, hastanede tedavi altına alındı. Hekimin hayati tehlikesinin bulunmadığı, vücudunda morluklar ve çürükler olduğu belirtildi.

Saldırıyı gerçekleştiren hasta yakını ise polis ekipleri tarafından emniyete götürüldü.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü, saldırıya ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamada, saldırıya maruz kalan meslektaşlarına geçmiş olsun dilekleri sunuldu, yapılan saldırının şiddetle kınandı. Açıklamada, “Gecesini gündüzüne katarak fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet, hakaret içerikli tavır, davranış ve tutumlar karşısında sessiz kalmayacağız. Saldırıyı gerçekleştiren şahısla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır. Üniversite yönetimi olarak olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.” denildi.