MİT'ten PKK'nın kara para aklama sorumlusuna operasyon

MİT, terör örgütü PKK/KCK'nın uyuşturucu ticareti ve kara para aklama faaliyetlerinin sorumlusu 'Rızgar Suvar' kod adlı Yadin Bulut'u Irak'ın kuzeyinde düzenlediği operasyonla öldürdü. Terörist Bulut, 2015'te örgüte katılmış ve Kandil ile Hakurk-Avaşin'de faaliyet göstermişti.

MİT'ten PKK'nın kara para aklama sorumlusuna operasyon

MİT, terör örgütü PKK/KCK’nın başlıca gelir kaynaklarından olan uyuşturucu ticareti ve kara para aklama faaliyetlerini yakından takip ediyor. Bu kapsamda, örgütün bu alandaki sözde sorumlularından biri olan “Rızgar Suvar” kod adlı Yadin Bulut’un kimliği ve konumu tespit edildi. Terörist Bulut, 2015 yılında PKK/KCK’nın kırsal kadrolarına katılmış ve Irak’ın kuzeyindeki Kandil ile Hakurk-Avaşin bölgelerinde faaliyetlerini sürdürmüştü.

MİT, terörist Bulut’un uyuşturucu sevkiyatı amacıyla harekete geçtiğini belirledi. Bunun üzerine, MİT’in düzenlediği nokta operasyonla terörist Bulut, Irak’ın kuzeyinde etkisiz hale getirildi. Operasyonda, terörist Bulut’un yanında bulunan diğer teröristler de öldürüldü.

MİT, terör örgütü PKK/KCK’nın uyuşturucu ticareti ve kara para aklama faaliyetlerine yönelik operasyonlarını sürdürüyor. MİT, bu sayede terör örgütünün finansal kaynaklarını kurutmak ve terörle mücadelede etkinliğini artırmak hedefinde.

kaynak:sözcü