Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Törenleri Başlıyor

 Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hazreti Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Başkan Altay, Mevlana'nın evrensel mesajlarının tüm insanlığa ışık tuttuğunu belirterek, Mevlana Yılı kapsamında düzenlenecek etkinliklere tüm Mevlana dostlarını davet etti.

Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Törenleri Başlıyor

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Altay, Mevlana’nın evrensel mesajlarının tüm insanlığa ışık tuttuğunu belirterek, törenlerin bu yıl çok farklı bir atmosferde gerçekleştirileceğini söyledi.

Başkan Altay, Hazreti Mevlana’nın Hakk’a vuslatının 750’inci yılının idrak edildiğini ve bu yılın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Mevlana Yılı olarak ilan edildiğini hatırlattı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte Mevlana Yılı kapsamında yurt içi ve yurt dışında pek çok etkinlik düzenlediklerini anlatan Başkan Altay, Şubat depremleri nedeniyle programlarını ertelemek zorunda kaldıklarını ancak 2024 yılında da devam edeceklerini ifade etti.

Başkan Altay, Konya’da her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında, Mevlana Hazretleri’nin vuslatını “Şeb-i Arus” etkinlikleriyle andıklarını belirterek, “750. yıl olmasından dolayı bu etkinlikler bu sene çok daha farklı bir atmosferde icra edilecek. Törenler boyunca Büyükşehir Belediyesi Mevlâna Kültür Merkezimizde yapılacak semâ programlarının yanı sıra birçok kültürel etkinlik düzenlenecek. Ben tüm Mevlana dostlarını Konya’mızdaki bu büyük buluşmaya davet ediyorum” dedi.

Başkan Altay, Mevlana’nın binlerce yıllık İslam medeniyetinin en önemli şahsiyetlerinden birisi olduğunu ve Anadolu topraklarının İslam düşüncesinin ana merkezi haline gelmesinde büyük katkısı olduğunu vurguladı. Mevlana’nın yaşadığı dönemdeki ve günümüzdeki insanların maddi ve manevi birçok sıkıntısına reçeteler sunduğunu kaydeden Başkan Altay, “Dünden daha fazla sevgiye, kardeşliğe ve dostluğa muhtaç olan dünyamız, Hazreti Mevlâna’nın evrensel diline yeniden kulak vermek zorundadır. Hiç şüphesiz her dönemin kendine has zorlukları var. Fakat şunu hiçbir zaman unutmamalıyız ki; tüm zorlukları ancak Mevlana Hazretleri’nin yaptığı gibi paylaşarak, birbirimize kenetlenerek ve dost olarak aşabiliriz. Ümit ediyorum ki tüm insanlığın ihtiyacı olan barış ve dostluk iklimi, yine bu topraklardan dünyaya yayılacak” diye konuştu.