Konya Turizmde Lider Olacak: Bakan Ersoy'dan Övgü Dolu Sözler

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin turizm alanındaki çalışmalarını övdü ve diğer şehirlere Konya'yı örnek gösterdiklerini söyledi.

Konya Turizmde Lider Olacak: Bakan Ersoy'dan Övgü Dolu Sözler

Bakan Ersoy, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret etti. Ziyarette, Konya’nın turizm potansiyeli, kültürel mirası, ulaşım projeleri ve yatırımlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Bakan Ersoy, Konya’nın hem tarihi hem de kültürel açıdan çok zengin bir şehir olduğunu belirterek, “Konya, Mevlana’nın şehri, Selçuklu’nun başkenti, Anadolu’nun medeniyet beşiği. Konya, turizmde de çok önemli bir yere sahip. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin turizm alanındaki çalışmalarını takdir ediyoruz. Turizm atılımında diğer şehirlere Konya’yı örnek gösteriyoruz” dedi.

Bakan Ersoy, Konya’nın ulaşım ve altyapı projelerine de değinerek, “Konya, ulaşım ve altyapıda da çok büyük bir gelişme kaydetti. Konya Havalimanı’nın kapasitesi arttırıldı, yeni terminal binası yapılıyor. Konya-Karaman hızlı tren hattı tamamlandı, Konya-Antalya hızlı tren hattı da devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte KONYARAY Banliyö Hattı projesini hayata geçiriyoruz. Konya’nın ulaşımını daha da kolaylaştıracak, hem hızlı hem ekonomik hem de konforlu bir toplu taşıma hizmeti sunacak” diye konuştu.

Bakan Ersoy, Konya’nın turizmde daha da ileri gitmesi için çalışmaların devam edeceğini vurgulayarak, “Konya, turizmde hak ettiği yeri alacak. Konya’nın turizm gelirlerini artırmak, turist sayısını çoğaltmak, turizm çeşitliliğini geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Konya’nın turizm potansiyelini tüm dünyaya tanıtmak için de çaba sarf ediyoruz. Konya, turizmde marka bir şehir olacak” ifadelerini kullandı.