Konya polisinden silah kaçakçılarına geçit yok

Konya'nın Beyşehir İlçesinde ruhsatsız silah üretimi ve ticareti yapıldığı tespit edilen 5 ayrı adrese Emniyet Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi. Arama yapılan adreslerde çok sayıda ruhsatsız silah ve silah parçası ele geçirilirken olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Konya polisinden silah kaçakçılarına geçit yok

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, silah kaçakçılarına yönelik operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Silah kaçakçılarının tespitine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Beyşehir İlçesinde Yalçın V.  (44) isimli şahsın kurusıkı tabancaları normal tabancaya dönüştürdüğü ve özel kalıplardan çıkan tabanca parçalarını da atışa hazır hale getirerek ülke genelinde silah ticareti yaptığının tespit edilmesi üzerine polis ekipleri harekete geçti.

ÇORAPLARIN İÇİNDEN ÇOK SAYIDA RUHSATSIZ TABANCA ÇIKTI

Tespit edilen 5 ayrı adrese yapılan eş zamanlı operasyonda bir evin garaj ve ağıl olarak kullanılan bölümünde, fasulye saplarının altında bulunan çorapların içerisine gizlenmiş vaziyette: 21 adet tabanca, 10 adet tabanca gövdesi, 64 adet tabanca parçası ve 1.741 adet tabanca mermisi ele geçirildi. Diğer adreslerde ise 2 adet el yapımı ruhsatsız av tüfeği ve çok sayıda av tüfeği fişeği bulundu.

Polis ekiplerince gözaltına alınan Yalçın V. (7 adet suç kaydı var) Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.