Konya merkezde TOKİ konutları nereye yapılacak? Bakan Kurum detay verdi!

TOKİ, konutları Konya'da nereye yapılacak? sorusu son zamanlarda Konyalı vatandaşların gündem maddesi haline gelmişti. TOKİ Konutlarının Konya'da nereye yapılacağı ise halen merak konusu olmaya devam ediyor. Konu ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 'Konutlar bitince böyle olacak' şeklinde bir detay paylaşımında bulundu. Görüntülerde Konya Meram da yer aldı.

Konya merkezde TOKİ konutları nereye yapılacak? Bakan Kurum detay verdi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

81 ile 250 bin konut projesi kapsamında Konya’ya 7 bin 655 konut yapılacağı duyurulmuştu. Bu konutlardan 2 bin 891’inin Konya kent merkezine inşa edileceği söylenmişti. Bu duyurudan sonra Konyalı vatandaşlar için projenin nerelere yapılacağını merak konusu olmuştu.

İKİ İLÇEDEN DE GÖRÜNTÜLER GELECEK Mİ?

Konutların her ne kadar merkezde olacağı söylense de bölgelerine yapılacağı netlik kazanmamıştı. Bakan kurumun yaptığı bir paylaşımda Konya Meram’da yer aldı. Selçuklu ve Karatay için henüz gelen bir paylaşım olmadı. Proje kapsamında iki ilçeye de kontenjan ayrıldığı biliniyor.

BAKAN KURUM MERAM’DAN GÖRÜNTÜ PAYLAŞTI

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Ankara’dan 17 ildeki 5 binden fazla konutun temeli atılırken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bugün projeden görüntüler paylaştı.

Bakan Kurum’un paylaştığı görüntülerde, Konya Meram ilçesi yer aldı.