Konya'da rezidansta işkenceye 10'ar yıl hapis cezası

Konya'nın Selçuklu ilçesinde bir rezidansta iki kadına işkence yapan üç sanık, toplam 10'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklar, ayrıca başka suçlardan da ceza aldı.

Konya'da rezidansta işkenceye 10'ar yıl hapis cezası

Olay, 8 Nisan 2022’de meydana geldi. Kafe işleten Murat Demirci (41), eski çalışanı Demet Aydın (21) ile buluşarak otomobille yola çıktı. Yolda Demirci’nin nişanlısı Sara Demir (24) ve arkadaşı Tuğba Demirci (22) de araca bindi. İki kadın, iddiaya göre Aydın’ın ellerini bağladı ve rezidansa götürdü. Burada Aydın’a iki saat boyunca işkence yaptılar.

Aydın, kurtulduktan sonra polise giderek şikayetçi oldu. Gözaltına alınan sanıklar, ifadelerinin ardından adli kontrolle serbest bırakıldı. Ancak sanıkların aynı gün Demirci’nin başka bir eski sevgilisi Merve Kaya’ya da işkence yaptığı ortaya çıktı. Tekrar gözaltına alınan sanıklar, tutuklandı.

Sanıklar, iki kadına yönelik eylemleri nedeniyle iki ayrı dava açıldı. 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklar, Merve Kaya’ya yönelik işkenceden 9 yıl 10 ay 15’er gün hapis cezasına mahkum edildi. 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklar ise Demet Aydın’a yönelik işkenceden 10’ar yıl hapis cezasına mahkum edildi. Sanıklar, diğer suçlardan aldıkları cezalar ise ertelendi.