Konya'da oto tamircisi husumetlisi tarafından öldürüldü

Konya'da oto tamircisi Mehmet Yıldız (29), iş yerinin önünde tabancayla vurularak öldürülen kişi olduğu ortaya çıktı. Cinayetin faili Ramazan Demir (25) ise gözaltına alındı. Olayın, Demir'in kardeşinin 2010 yılında Yıldız tarafından bıçaklanması sonucu felç kalmasından kaynaklandığı belirlendi.

Konya'da oto tamircisi husumetlisi tarafından öldürüldü

 

Olay nasıl gelişti

Olay, dün saat 18.15 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Fatih Mahallesi’ndeki oto sanayi sitesinde, Meydani Ahmet Bey Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, Ramazan Demir, Mehmet Yıldız’ı iş yerinden çıkmasını bekledi. Demir, Mehmet Yıldız’ın iş yerinden çıktığı esnada önce karnına tabancayla ateş etti. Demir, yere yığılan Yıldız’ın yanına gelerek göğsüne 5 el daha ateş ederek olay yerinden yürüyerek uzaklaştı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralı Yıldız’a çevredeki esnaf kalp masajı yaptı. Sağlık görevlilerinin gelmesiyle Yıldız, ambulansa alındı. Bu esnada baba Bircan Yıldız gözyaşları içerisinde “Yaşıyor değil mi doktor?” diye sordu. Mehmet Yıldız, kaldırıldığı Konya Numune Hastanesi’nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Polis, Ramazan Demir’i yakalayarak gözaltına aldı. Demir’in ifadesinde, cinayeti işlediğini itiraf ettiği öğrenildi. Demir’in, Mehmet Yıldız’ın 2010 yılında kavga ederken, ayırmaya çalışan Demir’in kardeşini arbede sırasında bıçakladığını ve kardeşinin felç kalmasına neden olduğunu söylediği belirtildi. Mehmet Yıldız bu sebeple cezaevine girdi ancak daha sonra tahliye edildi. İki ailenin ise bu olay nedeniyle husumetli olduğu öğrenildi.

Mehmet Yıldız’ın cenazesi öğle namazının ardından kılınan cenaze namazının ardından Çandır Mezarlığı’na defnedildi. Cenaze törenine Yıldız’ın yakınları, dostları ve meslektaşları katıldı. Cenaze namazı sırasında Yıldız’ın yakınları gözyaşlarına boğuldu. Yıldız’ın babası Bircan Yıldız, “Oğlumun katilinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Adalet yerini bulsun” dedi.

Ramazan Demir ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Demir, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Demir hakkında “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.