Konya'da 15 milyon 550 bin kaçak sigaraya el konuldu

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iki tırda yaptıkları aramada 10 milyon 150 bin makaron ve 5 milyon 400 bin doldurulmuş sigara ele geçirdi. Olayla ilgili iki şüpheli gözaltına alındı.

Konya'da 15 milyon 550 bin kaçak sigaraya el konuldu

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Yeni İstanbul Caddesi ve Adana Çevre Yolu’ndaki uygulama noktalarında şüphe üzerine durdurdukları iki tırda arama yaptı.

Yapılan aramada, gümrük kaçağı olduğu belirlenen 10 milyon 150 bin makaron (filtreli sigara kağıdı) ile 5 milyon 400 bin doldurulmuş sigara bulundu.

Operasyonda tır şoförleri olan A.A. ve M.K. isimli iki şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatılırken, ele geçirilen malzemeler ise muhafaza altına alındı.
 

Konya’da yapılan kaçak sigara operasyonu, Türkiye genelinde son dönemde artan kaçakçılık olaylarına karşı verilen mücadelenin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Konya Valiliği’nden yapılan açıklamada, kaçakçılıkla mücadele çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanırken, vatandaşların da bu konuda duyarlı olmaları istendi.