KKM'den çıkış başladı, rezervler artıyor

Türkiye ekonomisi, alınan tedbirler sayesinde olumlu bir seyir izliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, A Haber'e yaptığı açıklamada, ekonomik görünüm, Merkez Bankası politikaları ve emeklilerin maaş zammı konularında önemli bilgiler verdi.

KKM'den çıkış başladı, rezervler artıyor

Bakan Şimşek, kısa vadeli sermaye hareketleri (KKM) konusunda, “KKM’den aslında tabiri caizse çıkış başladı. Merkez Bankası’nın uygulamaya koyduğu tedbirler var. Rezerv birikimi devam ediyor. Mayıs ayından bu yana rezervlerde ciddi artış var. Dolayısıyla rezerv birikimi önemli, o devam edecek” dedi.

Şimşek, Merkez Bankası yönetimine güvendiğini belirterek, “Merkez Bankası bağımsızdır. Biz onlara güveniyoruz. Onlar da piyasalara güven veriyorlar. Merkez Bankası’nın faiz kararlarına saygılıyız” ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek, yabancı kaynaklardan gelecek paranın büyük kısmının yenilenebilir enerjiye harcanacağını söyledi. “Yabancı kaynaklarla ilgili çok önemli bir gelişme var. Yaklaşık 10 milyar dolarlık bir kaynak gelecek. Bu kaynağın büyük kısmı yenilenebilir enerjiye gidecek. Bu hem cari açığımızı azaltacak hem de çevreye katkı sağlayacak” diye konuştu.

Emeklilerin maaş zammına da değinen Şimşek, “Emeklilerimizin maaşlarına yıl başında rutin zam yapılacak. Bu zam enflasyona göre belirlenecek. Emeklilerimizin alım gücünü korumak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Bakan Şimşek, ekonomideki gelişmelerin Türkiye’nin gücünü gösterdiğini vurgulayarak, “Türkiye ekonomisi çok dinamik ve dayanıklıdır. Alınan tedbirler işe yaramaya başladı. Kısa sürede alınan büyük mesafe neticesinde ekonomiye ilişkin veriler pozitif yönde ilerlemeye başladı” şeklinde konuştu.