İmam babasını ve annesini öldüren sanık yargılanıyor

1 Haziran'da Konya'nın Çumra ilçesinde meydana gelmişti. İçeri Çumra Mahallesi'ndeki evde imam Hüseyin Çoban (57) ile eşi Mürüvvet Çoban (55) tabancayla öldürülmüş halde bulunmuştu. Çiftin oğlu Mücahit Mustafa Çoban (27) gözaltına alınmış ve suçunu itiraf ettikten sonra tutuklanmıştı.

İmam babasını ve annesini öldüren sanık yargılanıyor

Konya’da imam babası ile annesini silahla öldüren sanığın yargılanmasına başlandı. Sanık, istediği evliliği yapmasına izin vermedikleri için anne ve babasını öldürdüğünü itiraf etti.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık Mücahit Mustafa Çoban ile müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu. Sanık Çoban, savunmasında, çocukluğundan beri psikolojik sorunlar yaşadığını ve olay anında sinir krizi geçirdiğini söyledi. Sanık, olay günü tartıştığı babasının kendisine “Seni evlatlıktan reddedeceğim.” dediğini ve bu nedenle silahla ateş ettiğini iddia etti. Sanığın silahı, başka bir olay nedeniyle arkadaşlarından aldığı ortaya çıktı.

Maktul Hüseyin Çoban’ın annesi ise duruşmada torunundan ve torununa silah veren arkadaşlarından şikayetçi olduğunu belirtti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.