Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya Başbakanı ile Filistin sorununu görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya Başbakanı Karl Nehammer ile bir araya geldi. İkili, ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Filistin-İsrail arasında yaşanan son gelişmeler ele alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya Başbakanı ile Filistin sorununu görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin halkının haklarını savunmaya devam edeceklerini belirterek, “Sorunları daha da derinleştirecek her türlü adımdan imtina edilmesi şarttır. Bölgedeki tüm aktörleri sorumluluk alması için çağırıyoruz. Sivil yerleşim yerleri hedef almanın kimseye bir faydası olmaz. 1967 sınırları temelinde bağımsız ve başkenti Kudüs olan bir Filistin devletinin hayata geçirilmesi gerekiyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika’nın bölgedeki rolüne de eleştiri getirerek, “Amerika’nın uçak gemisinin İsrail’de ne işi var? Ne yapmaya geliyor? Ve buraya gelen uçak gemisinin etrafında botlarıyla, uçaklarıyla orada bütün Gazze’yi, etrafını indirerek çok ciddi katliamlara adım atacak.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Suriye’deki duruma da değinerek, “Suriye’de bugün 20’nin üstünde Amerika’nin üssü var. Suriye’de Amerika’nın üssünün ne işi var? Türkiye’nin insansız hava aracını Amerika düşürüyor. Türkiye şu anda NATO’da Amerika’nın ortağı değil mi? Bunu ne ile izah edeceğiz. İşine geldiği zaman ortak, işine geldiği zaman Amerika maalesef terör örgütlerini eğitiyor. Bunları da görelim.” diye konuştu.

Avusturya Başbakanı Nehammer ise, Türkiye ile ilişkileri geliştirmek istediklerini söyleyerek, “Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki gümrük birliği anlaşmasının güncellenmesini destekliyoruz. Ayrıca Türkiye ile göç konusunda işbirliği yapmamız gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.