Karatay Gül Bahçesi, yaz aylarında ziyaretçilere açılacak

Karatay Lavanta Bahçesi'nden sonra, Karaaslan Üzümcü Mahallesinde 13 bin 700 metrekarelik bir alana kurulan Karatay Gül Bahçesi de yaz aylarında ziyaretçilere açılacak. Bahçede birçok obje ve 50 bin adet, 160 farklı türden gül yer alacak.

Karatay Gül Bahçesi, yaz aylarında ziyaretçilere açılacak

Konya'nın Karatay ilçesi, doğal, kültürel ve tarihi zenginlikleriyle bilinen bir bölgedir ve son yıllarda Karatay Belediyesi tarafından birçok özgün ve yeni proje hayata geçirilerek ilçenin çehresi değiştirilmeye çalışılmaktadır.

Bu kapsamda, belediye 2019 yılında Karatay Lavanta Bahçesi'ni açarak bölgeye turizm açısından önemli bir kazanım sağlamıştır.

Şimdi ise Karaaslan Üzümcü Mahallesinde 13 bin 700 metrekarelik bir alana kurulan Karatay Gül Bahçesi, tamamlanmak üzere ve yaz aylarında güllerin açmasıyla birlikte ziyaretçilere açılacak. Bahçede, gölgelikli salıncak, gül şemsiyesi, gazebo, gül takı, travers yürüyüş yolları, gül ağaçları ve daha birçok obje yer alacak.

Toplamda 50 bin adet ve 160 farklı türden gülün ekileceği bahçe, tamamlandığında Karatay Lavanta Bahçesi'nden sonra ilçenin yeni bir cazibe merkezi olmayı hedeflemektedir. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, bahçedeki son çalışmaları yerinde inceleyerek, Karatay Gül Bahçesi'nin ilçenin güzelliğine farklı bir güzellik katacağını belirtmiştir.

“Karatay’ın güzelliğine güzellik katıyoruz”

Karatay Gül Bahçesi’ni tamamlamak üzere olduklarını belirten Başkan Hasan Kılca, ilçeye kazandırdıkları bu yeni projelerinin Karatay’ın güzelliğine farklı bir güzellik katacağını söyledi. Hasan Kılca, “Karatayımızı güzelleştirmeye devam ediyoruz. 2019’da hayata geçirdiğimiz ve yerli yabancı on binlerce misafirimizi ağırladığımız Karatay Lavanta Bahçesi projemizin ardından şimdi de aynı bölgeye Karatay Gül Bahçesi kuruyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz bahçemizde yoğun bir çalışma yürütüyor. Bahçemizi büyük oranda tamamladık ve ilk fidanlarımızı da toprakla buluşturmaya başladık. İlçemizi Lavanta’nın ardından şimdi de Gül kokusu saracak. Çalışmalarımızı kısa süre içerisinde tamamlayacağız ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte Karatay Gül Bahçemizi vatandaşlarımızın ziyaretine açacağız” ifadelerini kullandı.