Karatay Belediyesi'nden Acıdort Mahallesi'ne Sosyal Tesis ve Lojman Binası

Karatay Belediyesi, Acıdort Mahallesi'nde iki ayrı noktaya kazandırdığı sosyal tesis ve lojman binasının açılışını yaptı. Açılış törenine Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Kılca, merkeze uzak 32 mahallede neye ihtiyaç varsa bunları hayata geçirmeye gayret ettiklerini söyledi.

Karatay Belediyesi'nden Acıdort Mahallesi'ne Sosyal Tesis ve Lojman Binası

Karatay Belediyesi tarafından Acıdort Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve işyerleri ve muhtarlık ofisinden oluşan sosyal tesis ile lojman binasının açılışı, düzenlenen törenle yapıldı. Tesisin ve binanın mahalleye hayırlı olmasını dileyen Başkan Kılca, Karatay’ın ihtiyaçları doğrultusunda eğitimden kültüre, sosyal donatılara, spordan çevreye kadar her alanda birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Başkan Kılca, “Merkeze uzak 32 mahallemiz var ve tüm bu mahallelerimizde neye ihtiyaç varsa bunları bugüne kadar bir bir hayata geçirmeye gayret ettik, etmeye de devam ediyoruz. Hamdolsun bir hayli bereketli 4,5 yıllık bir süreç geçirdik. Mahallelerimizin altyapısı başta olmak üzere asfalt, sathi kaplama, parke yol, bordür, tretuvar, parklar, sosyal tesisler ve daha birçok hizmeti hemşehrilerimizle buluşturduk buluşturmaya devam ediyoruz. Bugün de yine Acıdort Mahallemizde yapımını tamamladığımız sosyal tesis ve lojman binamızı açıyoruz. Tesisimizde muhtarlık ofisimiz, fırınımız, marketimiz ve lojmanımız bulunuyor. Bu projemizi tüm mahallelerimizde hayata geçirmeye ve bu mahallelerimizi birer alt merkez olarak inşa etmeye gayret ediyoruz. Mahallelerimizde yaşayan hemşehrilerimiz, ciddi önemde üretim yapıyorlar. Hem Karatayımızın hem Konyamızın hem de ülkemizin üretimine, ekonomisine ve istihdamına katkılar sağlıyorlar. Bu vesileyle tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bunun öneminin farkında olarak bizler de bizim dönemimizde hamdolsun merkeze uzak mahallelerimizde ulaşıma yönelik ciddi bir çalışması yaptık. Tüm mahallelerimizde parke yol çalışması yapıyoruz. 4,5 yıl gibi kısa bir sürede Karatayımızda 3 milyon metrekare parke çalışması yaptık. Yine merkeze uzak birçok mahallemizde sıcak asfalt çalışması yaptık. Mahalleler arası bağlantı yollarımızı tamamladık. İlçe merkezimizi de parklarla, eğitim, sosyal ve sağlık tesisleriyle, halı sahalarla donatıyoruz” dedi.

AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç de Karatay Belediyesi’nin merkezinin yanı sıra merkeze uzak mahallelerin tamamına önemli yatırımlar yaptığına vurgu yaptı. Genç, “Yeni Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girdiği 2014’ten bu yana ‘merkezde ne varsa merkeze uzak tüm mahallelerde de o olsun’ denilerek yola çıkıldı ve o günden bu yana mahallelerimize birçok yatırımlar, hizmetler yapıldı yapılmaya da devam ediliyor. Yapılan parke yolları, tretuvarları, asfalt çalışmaları ve daha birçok hizmetiyle Acıdort mahallemiz daha da güzelleşti. Tüm bu hizmetleri mahallelerimizle ve hemşehrilerimizle buluşturan Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından çok amaçlı sosyal tesis ve lojman binasından oluşan yatırımlar, dualar eşliğinde hizmete açıldı. Açılışa katılan vatandaşlar, Karatay Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerden memnun olduklarını ve Başkan Kılca’ya teşekkür ettiklerini ifade ettiler. Başkan Kılca da vatandaşlarla sohbet ederek, talep ve önerilerini dinledi. Karatay Belediyesi, ilçenin dört bir yanında hayata geçirdiği projelerle Karatay’ı daha yaşanabilir bir kent haline getirmeyi hedefliyor.