Kabine Toplantısından Öne Çıkanlar: Ekonomi, Diplomasi ve Terörle Mücadele

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Toplantı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 15.15'te başladı ve yaklaşık 3 saat 45 dakika sürdü. Bu toplantının özellikle son haftalarda G-20 zirvesi ve BM Genel Kurulu'nda yürütülen yoğun diplomasi trafiğinin yansımalarını değerlendirmek amacıyla düzenlendiği bekleniyordu.

Kabine Toplantısından Öne Çıkanlar: Ekonomi, Diplomasi ve Terörle Mücadele

 

Toplantının ardından yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin uluslararası alanda hak ettiği yere ulaşma hedefi doğrultusundaki çalışmaların devam ettiğini ve uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye olumlu tepkiler verdiğini belirtti. Dünya Bankası grubunun 17 milyar dolarlık yatırım paketini 18 milyar dolarlık yeni bir yatırım paketi ile genişletmesinin olumlu bir işaret olduğuna dikkat çekti.

 

Erdoğan, ülkeye yönelik önyargıların kırıldıkça yatırımların artacağını ifade ederek, temel hedeflerinin yatırım, istihdam, üretim ve ihracatı önceleyen politikalarla sürdürülebilir bir büyümeyi sağlamak olduğunu vurguladı.

 

Ayrıca, Orta Vadeli Program ve 14. Kalkınma Programı'nın tamamlayıcı nitelikte olduğunu ve yakında sunulacağını söyledi. Yeni evlenen çiftlere faizsiz kredi imkanı sunacak bir pilot uygulama başlatılacağını da duyurdu.

 

Erdoğan, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılımının Türk demokrasisinin gücünü ve millet iradesine sahip çıkma azmini dünya çapında artırdığını ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin BM Genel Kurulu'na katıldığı sırada Türkevi'nin diplomasinin önemli merkezlerinden biri haline geldiğini ve birçok liderle görüşmeler yapıldığını belirtti.

 

Erdoğan, bölgesel konulara da değinerek Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki sorunun çözümüne yönelik çabalarını ve Nahçıvan'ın stratejik önemine vurgu yaptı. Ayrıca terörle mücadelede kararlılıklarını sürdüreceklerini ve ülkeye yönelik tehditleri bertaraf etmek için milletten ve yasama-yargı organlarından destek beklediklerini belirtti.

 

Erdoğan ayrıca ekonomik konulara da değinerek hayat pahalılığına karşı mücadelede kararlı olduklarını ve otomobil piyasasındaki balonun söndürüldüğünü vurguladı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını millete sevgi ve saygıyla selamlayarak tamamladı.
kaynak:t24