İOS 17.3 Beta 2 Güncellemesi Bazı iPhone'ları Çökertti

Apple, iOS 17.3'ün ikinci beta sürümünü geliştiriciler ve testçiler için yayınladı. Ancak güncellemeyi yükleyen bazı iPhone sahipleri cihazlarının çalışmaz hale geldiğini gördü.

İOS 17.3 Beta 2 Güncellemesi Bazı iPhone'ları Çökertti

 

iOS 17.3 beta 2, iPhone’lara yeni özellikler ve iyileştirmeler getirmeyi amaçlıyor. Ancak güncellemeyi yüklemeye çalışan bazı kullanıcılar, iPhone’larının donduğunu ve bir önyükleme döngüsünde takılı kaldığını fark etti. Bu durum, cihazlarını kullanamayan ve veri kaybı yaşayan kullanıcılar için büyük bir sıkıntı yarattı.

iOS 17.3’ün önceki sürümüne veya iOS 17.2.1 sürüm yazılımına geri yükleme yapmak sorunu çözüyor gibi görünse de yedeği olmayan kullanıcılar geri yükleme işleminde sorun yaşayabilir. Ayrıca, iOS 17.3 beta 2’ye güncellenen bazı iPhone’larda sorun yaşanmadığı için tüm iPhone kullanıcıları etkilenmiş gibi görünmüyor.

Apple henüz hata hakkında resmi bir açıklama yapmadı, ancak sorun giderilene kadar ikinci iOS 17.3 beta sürümünün yakın gelecekte geri çekilmesi muhtemel. Beta güncellemeleri, tüm kullanıcılara ulaşmadan önce yazılımın test edildiği süreci ifade ediyor ve sınırlı sayıda olan katılımcılar bu güncellemeleri deneme şansına sahip oluyor. Bu nedenle, beta güncellemelerinin kararlı olmadığı ve bazı hatalar içerebileceği unutulmamalı.