Fed faiz kararından sonra altın fiyatları nasıl etkilendi?

Dün akşam saatlerinde ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı. Fed, piyasa beklentilerine uygun olarak politika faizini yüzde 5.25-5.50 aralığında sabit tuttu. Fed Başkanı Jerome Powell ve diğer yetkililer, enflasyonu kontrol altında tutmak için gerektiğinde faiz artırımına gidebileceklerini belirtti.

Fed faiz kararından sonra altın fiyatları nasıl etkilendi?

Fed faiz kararı sonrasında altın fiyatlarında büyük bir değişim yaşanmadı. Zira piyasalar, Fed’in faizi değiştirmeyeceğini önceden fiyatlamıştı. Ancak altın fiyatları, Fed’in faiz artırımına açık kapı bırakmasıyla kısa süreli bir gerileme gösterdi.

Dün 1983 dolardan açılan ons altın, Fed faiz kararı öncesinde 1979 dolara kadar geriledi. Karar sonrasında ise 1969 dolara kadar düştü. Ancak daha sonra toparlanan ons altın, günü 1982 dolardan kapattı.

Gram altın ise 1804 liradan başladığı güne 1805 liradan son verdi. Gram altın, gün içinde en yüksek 1805 lira, en düşük ise 1803 lira seviyelerini gördü.

Altın fiyatlarındaki hareketliliği etkileyen diğer faktörler arasında küresel piyasalardaki risk iştahı, dolar kuru ve jeopolitik gelişmeler yer alıyor.

Altın fiyatlarının nasıl seyredeceği ise piyasaların takibinde olacak.