Erdoğan ve Miçotakis'ten Ege'de vize müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan ziyareti sırasında Başbakan Kiryakos Miçotakis ile bir araya gelerek Ege'deki 10 ada için Türk vatandaşlarına 7 günlük turist vizesi verilmesi kararı aldıklarını duyurdu. İki lider, bu adımın Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde olumlu bir adım olduğunu vurguladı. Erdoğan, 'Aramızda çözülemeyecek sorun yok' diyerek, bölgede işbirliği ve barışı ön planda tutma çağrısı yaptı.

Erdoğan ve Miçotakis'ten Ege'de vize müjdesi

Erdoğan'ın Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ve Başbakan Miçotakis ile gerçekleştirdiği görüşmelerde, ticaret hacminin artırılması, öğrenci değişimleri için vize muafiyeti ve Doğu Ege'deki 10 ada için turist vizesi konularında anlaşmalar sağlandı. Miçotakis, bu adımların yanı sıra Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek amacıyla yılda en az bir kez liderler arasında buluşma kararı alındığını açıkladı.

Erdoğan, ayrıca Ege ve Doğu Akdeniz'deki tutumları konusunda görüş alışverişinde bulunulduğunu belirterek, ülkelerindeki azınlıkların refahının artmasının ilişkileri olumlu yönde etkileyeceğini vurguladı. Kıbrıs meselesi ve Filistin'deki durum da görüşmelerde önemli yer tuttu. Erdoğan, adil ve sürdürülebilir bir çözüm için çaba harcanması gerektiğini ve Filistin devletinin egemenliğine vurgu yaparak, bölgesel barışın önemine dikkat çekti.

Erdoğan'ın temaslarının ardından Türkiye'ye dönmesiyle birlikte, Atina Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı'nda Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis tarafından uğurlandı.