Emeklilere 100. yıl ikramiyesi iddiası yalanlandı: Ara zam çalışmaları sürüyor

Cumhuriyetin 100. yılı sebebiyle emeklilere 5.000 TL ikramiye verileceği iddiası, Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynakları tarafından yalanlandı. Böyle bir çalışma veya ödeme planı olmadığı açıklandı . Emeklilerin bu tür haberlere itibar etmemesi gerektiği belirtildi.

Emeklilere 100. yıl ikramiyesi iddiası yalanlandı: Ara zam çalışmaları sürüyor

 

Emeklilerin merakla beklediği ek zam ve ikramiye konusunda son gelişmeler şöyle:

Emeklilere yapılacak ara zam ile ilgili ise çeşitli formüller üzerinde çalışmalar devam ediyor. Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine enflasyon oranında, memur emeklilerine de toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkı verilecek. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdelediği bir iyileştirme de gündemde. Bu iyileştirmenin ocak artışıyla birlikte veya öncesinde yapılması ihtimali bulunuyor. Ara zam konusunun ekim ayında TBMM’nin açılması ile gündeme gelmesi bekleniyor.

CNN TÜRK’te yayınlanan programda, emekliye zam ve ikramiye konusunda uzmanlar görüşlerini paylaştı. Ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi, Cumhuriyetin 100. yılında emeklilere ilave ikramiye verilmesinin enflasyona karşı korunmada rahatlık sağlayabileceğini söyledi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz ise ara zam ile ilgili kulis haberlerine değindi ve seyyanen bir zam yapılacağı yönünde bir bilgi paylaşıldığını aktardı.

kaynak:hürriyet