EKK, yatırım finansmanı ve dijital para çalışmalarını görüşecek

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), yatırımların finansmanı, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması, dijital para çalışmalarında son durum, katılım finans çerçeve kanunu çalışmaları ile Aile ve Gençlik Bankası gibi konuları ele almak üzere yarın toplanacak.

EKK, yatırım finansmanı ve dijital para çalışmalarını görüşecek

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde saat 10.00’da başlayacak toplantının başkanlığını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yapacak. Toplantıya ilgili bakanlar, bürokratlar ve uzmanlar katılacak.

Toplantının gündeminde finans teması ağırlıklı olacak. Bu kapsamda, yatırım taahhütlü avans kredileri (YTAK) başta olmak üzere, yatırım ortamının iyileştirilmesi ve yatırımların finansmanına yönelik tedbirler değerlendirilecek.

Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için yeni bir kampanya başlatılması da toplantının önemli konularından biri olacak. Kampanya ile vatandaşların tasarruflarını bankalara yatırarak hem faiz hem de altın fiyat artışından faydalanmaları sağlanacak.

Dijital para çalışmalarında son durum da toplantının gündem maddelerinden biri olacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) dijital Türk lirası projesinin pilot uygulamasına ne zaman geçileceği, dijital paranın kullanım alanları ve avantajları konuşulacak.

Katılım finans çerçeve kanunu çalışmalarının da ele alınacağı toplantıda, katılım bankacılığının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için atılacak adımlar belirlenecek.

Aile ve Gençlik Bankası’nın kuruluş sürecinin de değerlendirileceği toplantının ardından yazılı açıklama yapılması bekleniyor