Çumra'da TMO'ya ait depodan buğday hırsızlığı

Konya'nın Çumra ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından kiralanan depodan buğday hırsızlığı yapıldığı ortaya çıktı. TMO, konuyla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlattığını duyurdu.

Çumra'da TMO'ya ait depodan buğday hırsızlığı

TMO’dan yapılan açıklamada, 2023 yılı hububat alım kampanyası döneminde 12 milyon tonun üzerinde ürün alımı gerçekleştirildiği, özellikle Konya gibi hububat üretiminin yoğun olduğu illerde mevcut TMO depoları ve lisanslı depolara ek olarak 3. şahıslardan da depo kiralandığı belirtildi.

Açıklamada, Çumra’da alımların tamamlanmasının ardından kiralık depoların mühürlenerek kapatıldığı, ürünlerin sigorta kapsamına alındığı ve 7/24 saat esasına göre özel güvenlik ekibi görevlendirildiği ifade edildi.

TMO’nun ülke genelinde alım yaptığı tüm depolarda uyguladığı gibi Çumra’da da depo ve stokların belirli periyotlarla ilgili TMO personeli tarafından kalite yönüyle kontrol edildiği, ancak Çumra deposunda yapılan son kontrollerde depolardaki bir miktar ürünün bulunmadığının tespit edildiği kaydedildi.

Bunun üzerine TMO Konya Başmüdürlüğü’nün konuyu ivedilikle adli kolluk makamlarına intikal ettirerek adli soruşturma başlatılması talep ettiği, aynı gün TMO Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın da konuyu incelemek ve soruşturmak üzere müfettiş görevlendirdiği bildirildi.

Açıklamada, Çumra Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konuyla ilgili olarak 5 kişiyi gözaltına aldığı, bunlardan 1 kişinin halen tutuklu, 4 kişinin adli kontrole tabi olduğu aktarıldı.

Açıklamada, “Konuya ilişkin Kurumumuz müfettişlerinin ve Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kapsamlı inceleme ve soruşturması devam etmekte olup süreç titizlikle takip edilmektedir.” denildi.