Cumhuriyetin 100. yılında ikramiye verilecek! Kimler faydalanacak detaylar haberimizde

29 Ekim 2023 tarihinde Cumhuriyetimizin 100 yılında bir seferliğe mahsus ikramiye verilecek. İkramiyenin ne zaman verileceği ve ne kadar miktarda olacağı ise henüz net değil. İkramiyeden kimler faydalanabilecek? Detaylar haberimizde…

Cumhuriyetin 100. yılında ikramiye verilecek! Kimler faydalanacak detaylar haberimizde

Cumhuriyetin 100. yılında bir seferliğe mahsus olmak üzere ikramiye verilecek. İkramiyenin hangi tarihte hesaplara yatacağı ve de ne kadar olacağı ise bilinmiyor. İddialara göre ikramiye tutarı 5 bin Tl olacağı söyleniyor. Peki ikramiyeden kimler faydalanabilecek?

Emeklilere verilecek olan bir seferlik emekli ikramiyesi 2018 yılından bu yana devam etmekte olup bu sefer Türkiye Cumhuriyetinin 100 yılına özel olarak verilecek.  emekli ikramiyesinin 5 bin TL olacağı iddiaları konuşulurken emekli dernekleri 10 bin lira talep ediyor.  

Halk TV’nin bilgisine göre, ikramiyeden faydalanabilecekler ise şu şekilde: “SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri Şehit yakınları ve gaziler, Ölüm aylığı alanlar, Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar, Geçici köy korucuları, Şeref aylığı alanlar, Şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, Terörden zarar gören siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri”