Aracı olanlar yandı! Kasko ve trafik sigortalarında büyük değişiklik

Kasko fiyatlarında büyük yükseliş. Parça fiyatlarındaki artışlar Kasko fiyatlarında yükselişe sebep oluyor. Detaylar haberimizde…

Aracı olanlar yandı! Kasko ve trafik sigortalarında büyük değişiklik

Araç parça fiyatlarındaki yükselişten dolayı Kasko fiyatlarını yükselmesine sebebiyet veriyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı Turusan Bağcı, araç parça bedellerinin çoğunun yurt dışında olması nedeniyle kasko ve trafik sigortası primlerinlerinin artmasına sebep olduğunu söyledi. 

Bağcı konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Araç bedellerinde ve araç parça bedellerinin çoğunun ithal olması nedeniyle yüksek artışların olması kasko ve trafik sigortası primlerinin artmasına ana neden olarak gösterebiliyoruz. Trafik sigortasında bedeni zararlar dediğimiz çarptığınız kişinin yaralanması, ölmesi durumunda tedavi masrafları, sakatlık tazminatı, ölüm tazminatı ödeniyor olması da trafik sigortası ve kaskoda bir maliyet unsuru olarak karşımıza çıkıyor. Araç bedellerinin, işçilik ve parça bedellerinin artmasıyla önümüzdeki dönemde önemli artışlar olması bekleniyor”