Cumhurbaşkanı Erdoğan, 53 milyar liralık su yatırımlarını açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Devlet Su İşleri (DSİ) 369 Tesis Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplam yatırım bedeli 53 milyar lirayı bulan baraj, içme suyu, sulama, toplulaştırma, atık su ve taşkın koruma tesislerinin 66 ilde yaşayan vatandaşlara hayırlı olmasını diledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 53 milyar liralık su yatırımlarını açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan eserler içinde özellikle üç tanesinin ön plana çıktığını vurguladı. Bunlar, Mersin Pamukluk Barajı, Antalya Kapıçay Barajı ve Kocaeli İhsaniye Barajı olarak sıralandı. Bu barajlar sayesinde hem içme suyu hem de sulama ihtiyacının karşılanacağını, hem de hidroelektrik enerji üretileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, projelerle toplam 1,1 milyar metreküp su toplanacağını, 66 milyon metreküp sağlıklı içme suyu ve kullanma suyu temin edileceğini, ülke genelinde 620 bin dekar araziyi suyla buluşturacaklarını, Türkiye’nin 66 ilindeki 113 bin dekar araziyi taşkınlardan koruyacaklarını anlattı. Türk ekonomisine yıllık bazda 5 milyar lira katkı yapacak 369 tesisin her birinin aziz millete hayırlı, uğurlu olmasını temenni etti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırımların ülkeye kazandırılmasına öncülük eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile ekibine, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne, yüklenici firmalara, çalışanlara teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada miktar itibarıyla en fazla olan kaynağın su olduğunu ancak temiz su kaynaklarının maalesef hızla azaldığını hatırlattı. Özellikle Türkiye’nin de içinde yer aldığı Akdeniz çanağındaki ülkelerin iklim değişikliğinin olumsuz yansımalarını daha fazla hissettiğini, son yıllarda orman yangını ve sel felaketleriyle karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Bu nedenle su kaynaklarının korunması ve verimli kullanılması için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.