Borsa İstanbul yeni yıla yükselişle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yeni yılın ilk işlem gününde yükselişle kapattı. Endeks, önceki kapanışa göre yüzde 2,06 artarak 7.624,29 puana ulaştı. Bankacılık ve holding endeksleri de değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran bilişim, tek gerileyen ise spor oldu.

Borsa İstanbul yeni yıla yükselişle başladı

 

Analistler, küresel pay piyasalarında Orta Doğu’daki jeopolitik risklerin etkisiyle karışık bir seyir izlendiğini, ancak yurt içi piyasaların pozitif ayrıştığını belirtti. Hafta boyunca açıklanacak makroekonomik verilerin, yatırımcıların odağında olduğunu söyledi. Yarın yurt içinde enflasyon, yurt dışında ise Almanya’da işsizlik oranı, ABD’de imalat sanayi PMI, Fed’in toplantı tutanakları takip edilecek. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 7.650 seviyesinin direnç, 7.500 ve 7.400 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi’ne katılan ekonomistler, aralık ayında TÜFE’nin yüzde 3,19 artacağını tahmin etti. Ekonomistlerin, 2024 sonu enflasyon beklentisi de aralıkta yüzde 42,39 oldu.

kaynak:ntv