Şehirlerarası otobüs yolculuklarında yepyeni bir dönem başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, şehirler arası otobüslerde araç takip cihazının kullanımını zorunlu hale getirdi. Yeni sistem, yolcuların can güvenliğini artırmayı ve personelin çalışma saatlerini denetlemeyi amaçlıyor.

Şehirlerarası otobüs yolculuklarında yepyeni bir dönem başlıyor

Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında yürürlüğe giren yeni uygulama ile şehirler arası otobüslerde araç takip cihazı bulundurmak zorunlu oldu. Cihaz sayesinde Bakanlık, araçların anlık hareketlerini, hızlarını, şoförlerin dinlenme ve çalışma saatlerini, yolcu indirme ve bindirme durumlarını izleyebilecek. Böylece hem yolcuların can güvenliği sağlanacak hem de personelin hakları korunacak.

Yeni uygulamadan memnun olduklarını belirten şoförler, sistemin yol güvenliğine katkı sağlayacağını ifade ettiler. Şehirler arası otobüs şoförü olan Erhan Elibol, araçlarına yaklaşık 4 gün önce yeni takip sisteminin montaj edildiğini söyledi. Elibol, “Sistem sayesinde aracın hız sınırı, şoförün kaç saat dinlendiği, çalıştığı, yolcu indirme bindirme hepsi denetlenecek. En önemlisi yolcuların can güvenliği. Bu nedenle bu sistem önemli.” dedi.

Şoförlerden olan Emin Ona ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yaptığı bu yeni çalışmanın çok önemli olduğunu belirtti. Ona, “Araçların artık nerede olduğunu ve hızını kontrol edebiliyoruz. Bu hem bizim hem de yolcuların güvenliği için çok iyi. Bu sistem sayesinde daha rahat çalışıyoruz.” diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın şehirler arası otobüslerde araç takip cihazı uygulaması, hem yolcuların hem de personelin memnuniyetini artırdı. Yeni sistem, yol güvenliğini sağlamak ve personelin çalışma koşullarını iyileştirmek için önemli bir adım oldu.

kaynak:yeniçağ