Biraz vicdan! Konya'da kira fiyatları uçuyor.

Son yıllarda artan konut fiyatları ev almayı zorlaştırdığı gibi kira fiyatlarını da bir hayli etkiliyor. Özellikle büyük şehirlerde kiralık ev fiyatları oldukça yükselmiş durumda.

Biraz vicdan! Konya'da kira fiyatları uçuyor.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son yıllarda artan konut fiyatları ev almayı zorlaştırdığı gibi kira fiyatlarını da bir hayli etkiliyor. Özellikle büyük şehirlerde kiralık ev fiyatları oldukça yükselmiş durumda. Konya bu konuda başı çeken illerden çünkü en az kira fiyatı 6-7 bin TL. Bu fiyat ilçelere göre de değişiklik gösterdiği gibi bazı yerlerde dudak uçuklatan kiralık ev fiyatları bazı ilçelerde daha düşük oluyor. Ancak en düşük kiralık ev fiyatı 6-7 bin TL, hatta öyle ki bu fiyata bulmak da bile zorlanılabiliyor. 

 

Kiralık ev fiyatları aldı başını gidiyor ve bu durum en çok vatandaşı zorluyor. Konya'da uygun fiyatlı kiralık ev bulmak neredeyse imkansız hale geldi.

 

Hatta öyle ki Konya'da 6-7 bin TL'ye kiralık ev bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Üstelik ortalama is 10 bin TL'yı aşmış durumda. Yapılan araştırmalara göre, kiralar mart ayında aylık yüzde 12 artış gösterdi. Yükseliş bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 200'ı aştı.

Kentte ortalama kira 10 bin TL'yı aşmış durumda. 

 

Kira fiyatları neden yükseliyor?
Kira fiyatlarını yükselten sebeplerin başında fırsatçı ev sahipleri geliyor. Şehrimizde üniversite sayısının artmasıyla beraber artan öğrenci sayısı, Suriye’den göç eden mülteciler, Kahramanmaraş merkezli 2 büyük deprem sonrası depremzedelerin, deprem riski az olması sebebiyle Konya’yı tercih etmeleri şeklinde sıralanabilir. 


Yüzde 25 Kira Artışı Uzatıldı mı?
Kiralık konutlardaki fiyat artışlarıyla ilgili de açıklama yapan Kurum, kira artışını sınırlayan düzenlemenin 2023'ün 7'nci ayına kadar geçerli olduğunu hatırlattı. Bakan, 7'nci aydan sonra bunu uzatacaklarını, piyasa şartlarının üzerinde bir ortalama söz konusuysa vatandaşları koruyacaklarını söyledi.

Fakat sınırlama olmasına rağmen piyasada bu uygulanmıyor. Ev sahipleri yüzde 100-150 zammı kabul etmeyen kiracıları türlü bahaneler ile evlerinden çıkarmakla tehdit ediyor. 


Semtlere göre kira fiyatları ne kadar?
İlan platformlarında yaptığımız araştırmalara göre, ortalama kira fiyatları;
(Kiralık konutun durumu, yaşı, oda sayısı, metrekare, cephe gibi faktörlere göre farklılık gösterebilir.)

 

SELÇUKLU
Şefikcan Bölgesi:         15-16 Bin TL
Hocacihan Bölgesi:      7-8 Bin TL
Otogar Bölgesi:            12-13 Bin TL
Aydınlık Bölgesi:           6-7 Bin TL

KARATAY
Fetih Bölgesi:             12-13 Bin TL
Sedirler Bölgesi:        10-11 Bin TL
Adliye Bölgesi:           13-14 Bin TL
Nakipoğlu Bölgesi:     6-7 Bin TL

MERAM
Konevi Bölgesi:             7-8 Bin TL
Hocafakıh Bölgesi:       10-11 Bin TL
Ahmet Özcan Bölgesi:  12-13 Bin TL
Köyceyiz Bölgesi:          9-10 Bin TL