Konya'ya yeni tramvay hattı yapılacak

Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Tarihine Geçecek Büyük Projeye Hazırlanıyor: Stadyum ile Şehir Hastanesi arasına Tramvay Hattı yapılacak.

Konya'ya yeni tramvay hattı yapılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya tarihine geçecek büyük bir projeye hazırlanıyor.

2 MİLYAR LİRA MALİYETLİ PROJEYLE KONYA'NIN ULAŞIM MASTER PLANI GÜÇLENİYOR

Güncel maliyeti 2 milyar liranın üzerinde olan bu projede, Konya Stadyumu ile Şehir Hastanesi tramvay hattıyla birbirine bağlanacak.

Konya'nın ulaşımdaki 50 yıllık master planını hazırlayan ve bu doğrultuda çalışmalarını yoğunlaştıran Büyükşehir Belediyesi, özellikle demiryolu ağına odaklanıyor.

KONYA'DA RAYLI SİSTEM CAZİP HALE GELİYOR

Bu kapsamda, Selçuklu'da Sille ve Dikilitaş Mahalleleri ile Karatay'da Fevzi Çakmak Mahallesi, Hacı Yusuf Mescit Mahallesi, Mezbaha(Fetih) ve Çayır Mahallesi, Dr. Halil Ürün Caddesi-Aslım Caddesi güzergâhında 19,8 km uzunluğunda "Konya Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı" projesi gerçekleştirilecek.

Aynı zamanda, 2022 yılında izinleri alınan Barış Caddesi Tramvay Hattı'nda da yapım çalışmaları başlayacak. Konya Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı, hem Barış Caddesi hem de mevcut Kampüs hattı ile kesişerek yolcu aktarımlarına izin verecek.

YENİ HATTA 21 DURAK BULUNUYOR

Konya Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı, 21 istasyon olarak planlandı.

Hattın yapı tipi hemzemin olacak ve yeraltı ulaşımı söz konusu olmayacak. 1 numaralı başlangıç istasyonu olan Konya Stadyumu'ndan kalkış yapacak olan tramvay araçları Doç. Dr. Halil Ürün Caddesi üzerinde ilerleyecek.

İstasyonlar arası en yakın mesafe 500 metre, en uzak mesafe ise 1.150 metre olacak.

KONYA'NIN ULAŞIM ALT YAPISI GÜÇLENİYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçireceği Konya Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı, Konya'nın ulaşım altyapısını güçlendirecek ve vatandaşlara daha modern ve etkili bir toplu taşıma seçeneği sunacak.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Konya'nın toplu taşıma ağı daha da gelişecek ve şehir içi ulaşım daha kolay hale gelecek.

 

kaynak: https://bbnhaber.com.tr/konya/konyaya-20-kilometrelik-yeni-tramvay-hatti-118081h?mibextid=Zxz2cZ