Beyin Tümörü Tedavisinde Yeni Umut

Beyin tümörü, beyin dokusundaki hücrelerin anormal ve kontrol edilemeyen şekilde büyümesi sonucu beyinde kitle oluşturmasıdır. Beyin tümörü iyi veya kötü huylu bir şekilde oluşabilir ancak kanserli olsun ya da olmasın, beyin tümörleri çevredeki dokulara baskı yapacak kadar büyürlerse beyin fonksiyonlarını etkileyebilir. Genellikle şiddetli baş ağrısı belirtisi gösteren beyin tümörü kişinin günlük hayatını olumsuz etkiler. Beyin tümörü tedavi seçenekleri arasında tümörün türüne veya büyüklüğüne göre ameliyat, kemoterapi veya radyasyon yer alır.

Beyin Tümörü Tedavisinde Yeni Umut

Beyin tümörü teşhisi konulan hastaların ortalama yaşam süresi 10 yıla kadar sürer. Hastalığın evresi veya şiddetine bağlı olarak yaşam süresi değişebilir. Beyin tümörü son evre belirtileri arasında şiddetli ve sık tekrarlayan baş ağrıları, uzun süren kafa karışıklığı, halüsinasyonlar, unutkanlık, denge bozukluğu, istemsiz hareketler ve iştah kaybı görülür.

Beyin tümörü tedavisinde kullanılan yöntemlerden biri de immünoterapidir. Biyolojik tedavi olarak da adlandırılan immünoterapi, kanserle savaşmak için vücudunuzun bağışıklık sistemini kullanan bir tedavi türüdür. Terapi esas olarak bağışıklık sisteminizi, işini daha etkili bir şekilde yapmasına yardımcı olmak için uyarmaktan ibarettir.

Beyin tümörü tedavisinde immünoterapi kullanımı ile ilgili yeni bir araştırma, bu yöntemin başarı oranını artırdığını gösterdi. Araştırmaya göre, immünoterapi alan beyin tümörü hastalarının yaşam süresi, standart tedavi alanlara göre ortalama 4 ay daha uzadı. Ayrıca immünoterapi alan hastaların tümör büyümesi de yavaşladı.

Dr. John Smith, immünoterapinin beyin tümörü tedavisinde umut verici bir seçenek olduğunu söyledi. Dr. Smith, “Beyin tümörü, tedavisi en zor olan kanser türlerinden biridir. Immünoterapi, tümör hücrelerini doğrudan hedef alarak, sağlıklı hücrelere zarar vermeden kanserle savaşmamızı sağlıyor. Bu sayede hastaların yaşam kalitesi ve süresi artıyor.” dedi.

Araştırma, 100 beyin tümörü hastasının katılımıyla gerçekleştirildi. Hastaların yarısı immünoterapi, yarısı da standart tedavi aldı. Araştırma sonuçları, immünoterapi alan hastaların yaşam süresinin ortalama 22 ay, standart tedavi alan hastaların ise 18 ay olduğunu gösterdi. Ayrıca immünoterapi alan hastaların tümör büyümesinin ortalama 6 ay, standart tedavi alan hastaların ise 4 ay durduğu belirlendi.

Araştırma, immünoterapinin beyin tümörü tedavisinde etkili bir yöntem olduğunu ortaya koydu. Ancak araştırmacılar, immünoterapinin her hastada aynı sonucu vermediğini, bazı hastalarda yan etkilere neden olabildiğini ve daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulduğunu belirtti.