Başkan Altay'dan öğrencilere Konya tavsiyesi: 'Şehrin sokaklarını teneffüs edin'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Konya'nın 10 bin yıllık bir şehir olduğunu belirten Altay, öğrencilere şehri tanımalarını ve sokaklarını teneffüs etmelerini tavsiye etti. Altay, ayrıca Filistin'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek İsrail'e karşı boykot çağrısı yaptı.

Başkan Altay'dan öğrencilere Konya tavsiyesi: 'Şehrin sokaklarını teneffüs edin'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Üniversite Buluşmaları” kapsamında Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencileriyle Halil Cin Konferans Salonu’nda bir araya geldi. Programın başında konuşan Altay, Filistin’de yaşanan insanlık dramına değinerek İsrail’in bir devlet terörü işlediğini ve Filistin’deki Müslümanları katlettiğini vurguladı. Altay, İsrail’e karşı yapılan boykotun sürdürülebilir olması gerektiğine dikkati çekerek, “Toplu olarak, hep birlikte yerli ve milli ürün kullanmaya geçmemiz lazım. Yani sadece kola içmeyerek bu süreci yönetemeyiz. Eğer sizler daha iyi iş bulmak istiyorsanız ülkemizin daha zengin olması lazım. Daha zengin olmamız için de üretmek zorundayız. Üretmek için de kendi ürünlerimizi kullanmak zorundayız” dedi.

Altay, Konya’nın Çatalhöyük’ten itibaren yaklaşık 10 bin yıldır şehir hayatına devam edebilmiş dünyadaki ender yerleşim yerlerden birisi olduğunu ifade etti. Konya’nın Selçuklu başkenti olduğu dönemde en zirve noktasına ulaştığını ve birçok alim ve mütefekkirin burada ilim ürettiğini anlattı. Altay, Konya’nın kimliği olan bir şehir olduğunu ve bu kimliği oluşturan eserlerin şehrin en nadide mimari eserlerinden olduğunu söyledi. Altay, öğrencilere şehri tanımalarını ve sokaklarını teneffüs etmelerini tavsiye ederek, “Eğer hayatınız sadece üniversiteyle Bosna Hersek Mahallesi arasında geçerse şehri tanımadan öğrenim hayatınız bitmiş demektir. Onun için lütfen şehrin sokaklarını biraz teneffüs edin, şehre katkı sağlayın” diye konuştu.

Altay, ayrıca Konya Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerin hayatını kolaylaştırmak, sosyalliği artırmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Altay, “Bir taraftan da Türkiye’deki en ucuz ulaşımı sunuyoruz. Öğrenci fiyatı 4 lira ve Büyükşehir ölçeğinde bundan daha ucuz bir ulaşım yok. İnşallah bu projeksiyonumuzu devam ettirmeye çalışacağız. Buranın karşısında Atmosfer adı altında gençlik merkezimizi restore ederek sizlerin hizmetine sunduk. Hem sosyal hayatın gelişmesi hem yaşayan insanların mutlu olmasıyla ilgili genel olarak bir çaba içerisindeyiz. Bunu da ‘Konya Modeli Belediyecilik’ anlayışı diye ifade ettiğimiz bir anlayışla yürütüyoruz. Konya, Türkiye’nin en güzel şehirlerinden birisi. Umuyorum ki hayatınızın en güzel anları, en güzel vakitleri Konya’da geçer. Hepinize hayat boyu başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.