Bank of America'nın Dolar tahmini!.. Dolar o tarihte 30 TL olacak!

Dolardaki yükseliş sürüyor bugünde 27.41 lira Seviyelerine gelen dolar kuru BofA'nın öngörüsüne göre yılın son çeyreğinde dolar 30 TL'ye çıkacak. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan ekonomist isim Barış Soydan, 'Söylenenin aksine aslında döviz satışı piyasaya müdahale devam ediyor' dedi.

Bank of America'nın Dolar tahmini!.. Dolar o tarihte 30 TL olacak!

Dolardaki yükseliş sürüyor bugünde 27.41 lira Seviyelerine gelen dolar kuru BofA’nın öngörüsüne göre yılın son çeyreğinde dolar 30 TL’ye çıkacak.  Konu ile ilgili Yotube hesabından açıklamalarda bulunan Ekonomist isim, “30 lira çok uçuk bir tahmin değil aslında. Zaten bir kere her şeyden önce OVP'de orta vadeli programda da bu tahmin vardı. Ekonomi yönetiminin tahmini bu yılın şimdi 30 lira tahmini önemli.   Buradan yola çıkarak yılın son çeyreği için bir hesap yapabiliriz. Eğer dolar 30 liraya gidiyorsa Bence Amerika'nın tahmininde olduğu gibi yine OVP'deki öngörüde olduğu gibi  önümüzdeki üç ayda dolar her ay yüzde 3.3 yükselecek demek. İlginç olan TL mevduat faizinin de şu anki seviyede şu an yüzde 42’de Merkez Bankası'nın son verisine göre yüzde 40 olarak alalım. O zaman yüzde 40 mevduatın yüzde 3.3 faiz getirisi sağlaması anlamına geliyor. Yani aslında şu anda TL mevduat faizinin önümüzdeki üç aydaki beklenen getirisiyle dolardaki beklenen yükselişin aylık getirisi birbirine çok yakın. Yani ikisi arasında bir tercih yapmak gerçekten çok zor. Dolar’daysanız, Euro’daysanız orada kalabilirsiniz. TL mevduattaysanız yine orada kalabilirsiniz.” Şeklinde konuştu. 


Amerika’nın  Merkez Bankası'nın alacağı  faiz kararı ile ilgili yeni bir tahmininin olduğunu belirten Soydan,  Daha önce yüzde 35’e çıkaracağını tahmin ediyordu. Şu anda Merkez Bankası'nın politika faizi yüzde 30. Geçtiğimiz hafta biliyorsunuz 500 baz puanlık bir artırımla yüzde 25’ten 30’a çıkardı Ve şimdi önümüzdeki dönemde yüzde 35’e çıkaracağı yönünde birçok kuruluşun, yatırım kuruluşunun öngörüsü var. Amerika bir tık daha arttırdı tahminini  Ve diyor ki Merkez Bankası politika faizini yüzde 40’a  kadar çıkaracak bunun sebebi de petrol fiyatlarındaki artış biliyorsunuz petrol fiyatı petrolün varil fiyatı 95 doların üzerine çıktı.” İfadelerini kullandı.
 

NOT: BU HABERDE YATIRIM TAVSİYESİNE YER VERİLMEMİŞTİR