Bakan Işıkhan: Asgari ücrette yıl sonunda önemli bir gündemimiz var

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin yıl sonunda enflasyon yükünü hafifletmek için artırılacağını söyledi. Bakan Işıkhan, işçi ve işveren temsilcileriyle istişare edeceklerini belirtti.

Bakan Işıkhan: Asgari ücrette yıl sonunda önemli bir gündemimiz var

Bakan Işıkhan, İstanbul’da çalışma hayatının temsilcileriyle biraraya geldiği toplantıda konuştu. Ekonomide birinci önceliklerinin tüm vatandaşların refahını mümkün olan en üst seviyeye çıkarmak olduğunu vurgulayan Işıkhan, enflasyonun getirmiş olduğu yükü azaltmak hepimizin ortak hedefi olduğunu ifade etti.

Işıkhan, “Dolayısıyla yıl sonunda asgari ücrette bu yükü hafifletmek adına önemli bir gündemimiz olduğunu da sizinle paylaşmak isterim. Gerek sizlerle gerek işçilerimizin temsilcisi konumundaki konfederasyonlarla istişare içinde olacağız. Bu süreçte de karşılıklı anlayış ve işbirliğini teşvik etmeye davet edeceğiz.” dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere aralık ayında bir araya gelecek. Asgari ücret halen 11 bin 402 TL olarak uygulanıyor. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammı, komisyonun yapacağı görüşmeler sonucunda belli olacak.

 

Kaynak:ntv