Bakan Bak Konya'da Spor Yatırımlarını İnceledi

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Konya'da bir dizi ziyaret ve açılış gerçekleştirdi. Bakan Bak, başarılı sporculara ödül verdi, yeni nesil şehir kütüphanesi ve sporcu seçme ve yetiştirme merkezi açtı.

Bakan Bak Konya'da Spor Yatırımlarını İnceledi

 Bakan Bak’ın Konya programı, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından düzenlenen “100. Yılda, 100 Ödül” töreniyle başladı. Bakan Bak, Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında ilde başarı elde eden sporcu, antrenör, hakem ve yöneticilere ödüllerini takdim etti.

Bakan Bak daha sonra Konya Olimpik Velodromu’nda incelemelerde bulundu ve sporcularla sohbet etti. Bakan Bak burada yaptığı açıklamada, “Konya’nın spor alanında çok önemli bir potansiyeli var. Biz de bu potansiyeli desteklemek için elimizden geleni yapıyoruz. Konya’ya yakışan tesisler inşa ediyoruz. Sporun tabana yayılması için çalışıyoruz.” dedi.

Bakan Bak’ın programında Valilik ziyareti de yer aldı. Vali Vahdettin Özkan ile bir araya gelen Bakan Bak, Konya’nın gençlik ve spor hizmetleri ile spor yatırımları hakkında bilgi aldı.

Bakan Bak daha sonra Selçuklu Belediyesi tarafından Bosna Hersek Mahallesi’ne kazandırılan yeni nesil şehir kütüphanesi ve sporcu seçme ve yetiştirme merkezinin açılış törenine katıldı.

Bakan Bak, Vali Özkan ve beraberindeki protokol üyeleri daha sonra Karatay Belediyesi tarafından yapılan Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi açılış törenine katıldı. Açılışın ardından gençlik merkezinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Bakan Bak, öğrencilerle sohbet etti.