Konya Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere yüzde 50 hibe destekli tohum

Konya Büyükşehir Belediyesi, hayvancılıkta kaba yem açığını gidermek için 31 ilçeden çiftçilere Macar Fiği ve korunga tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, çiftçilerin yanında olduklarını ve tohumların hayırlı olmasını diledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere yüzde 50 hibe destekli tohum

Belediyenin hayvansal üretime katkı sağlamak amacıyla başlattığı proje kapsamında, yüzde elli hibe destekli Standart Sertifikalı Macar Fiği ve korunga tohumu dağıtım töreni Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Başkan Altay, projenin başlangıcından bugüne kadar bin ton tohum desteği sağladıklarını ve 5 bin çiftçinin faydalandığını söyledi. Altay, “Verimli hayvancılık ve hayvansal üretimde girdi maliyetlerinin azaltılmasına yardımcı olmak amacıyla yaptığımız bu desteklemelerle üreticimize ve milli ekonomimize katma değer sağlamaya devam ediyoruz” dedi.

Tohum desteğinden memnun kalan çiftçiler de Başkan Altay’a teşekkür etti. Tohumların kalitesinden ve projenin çiftçilere bir “can suyu” olduğundan bahsetti.

Macar Fiği ve korunga, hayvan beslenmesinde önemli yem bitkileridir. Macar Fiği, toprağı verimli hale getirirken, korunga ise altı yıl boyunca aynı tarladan ot alınmasını sağlar.