Ankara'da okuldan çıkan öğrencilere bıçaklı saldırı: 1 ölü 5 yaralı

Ankara'da uyuşturucu madde kullandığı iddia edilen bir genç, okuldan çıkan öğrencilere bıçakla saldırdı. Saldırıda bir öğrenci hayatını kaybetti, beş kişi yaralandı. Yiğitcan B. isimli 17 yaşındaki saldırgan, polis tarafından gözaltına alındı.

Ankara'da okuldan çıkan öğrencilere bıçaklı saldırı: 1 ölü 5 yaralı

Ankara'da uyuşturucu madde kullandığı iddia edilen bir genç, okuldan çıkan öğrencilere bıçakla saldırdı.

Saldırıda bir öğrenci hayatını kaybetti, beş kişi yaralandı. Yiğitcan B. isimli 17 yaşındaki saldırgan, önce ortaokul öğrencileri İ.C.A. (14) ile S.T.Y.'yi (14) bıçaklayarak yaraladı, ardından yakındaki bir lisenin önünde kaldırımda yürüyen yabancı uyruklu O.A.'yı (21) aynı şekilde bıçakladı ve daha sonra okuldan çıkan lise öğrencilerinin arasına girip elindeki bıçağı savurdu.

Yaralılar hastaneye kaldırılırken Kahramanmaraş'tan gelen depremzede öğrenci Alperen Palta, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Yiğitcan B. polis tarafından gözaltına alındı. Görgü tanıkları, saldırganın elinde bıçakla herkese saldırdığını ve yaralı öğrencilerin çaresizce kaçtıklarını anlattı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Alperen Palta'nın kuzeni Mücahit Demir, Alperen'in ailesiyle deprem bölgesinden 2 hafta önce geldiğini belirterek, "Saldırgan terör estirmiş. Kalbine sert bir darbe vurmuş. Tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı. Ailesiyle depremden dolayı Kahramanmaraş’tan Ankara’ya geldi. Daha önce Antalya’da yurtta kalıyordu. Okul nedeniyle de Ankara’ya geldi. Saldırgan madde kullandığı için önüne gelene saldırmış. Yaklaşık 2 haftadır Ankara’daydı Alperen. Saldırganı daha önce hiç görmedik. Alperen, ‘sırtına vur ekmeğini al’ diye tabir edilen bir insandı. Kimseye zararı yoktu" dedi.

Görgü tanıklarından esnaf Halis Demir ise, "Çocuğun elinde bıçak vardı. Herkese saldırıyordu. Yaralı çocuk yolun ilerisinde yere düştü. Bir yaralı çocuk daha gördüm. Bacağını tutarak koşuyordu. Ardından da polisler geldi. Saldırganı yakaladı" diye konuştu. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.