Meram Belediyesi, 'Çevreci Çocuk Eğitim Seti' dağıtarak öğrencileri bilinçlendirdi

Meram Belediyesi, Uluslararası Sıfır Atık Günü dolayısıyla 'Çevreci Çocuk Eğitim Seti' dağıttı. Meram ilçesindeki 80 okulda eğitim gören tüm 3. sınıf öğrencilerine hediye edilen setlerin dağıtımı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş tarafından Mehmet ve İbrahim Çelik İlkokulu'nda başlatıldı.

Meram Belediyesi, 'Çevreci Çocuk Eğitim Seti' dağıtarak öğrencileri bilinçlendirdi

Meram Belediyesi, Uluslararası Sıfır Atık Günü kapsamında, çevre bilinci ve farkındalığı oluşturmak amacıyla "Çevreci Çocuk Eğitim Seti" dağıttı.

Meram ilçesindeki 80 okulda eğitim gören tüm 3. sınıf öğrencilerine hediye edilen setlerin dağıtımı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş tarafından Mehmet ve İbrahim Çelik İlkokulu'nda başlatıldı.

Başkan Kavuş, setlerin dağıtımı öncesinde öğrencilerle çevre bilinci ve sıfır atığın önemi hakkında sohbet etti ve bilgilendirmelerde bulundu. Meram Belediye Başkanı, açıklamasında çevre kirliliği ve atıklar sorununun bugünün ve geleceğin en önemli sorunlarından biri olduğunu belirtti.

Kavuş, çocukların çevre ve sıfır atık bilinciyle donatılması için yoğun bir çalışma ve eğitim programı yürüttüklerini vurgulayarak, çocukların bu noktada bilinçlenmesinin sadece bugünü değil geleceği de kurtaracağı düşüncesiyle bu eğitim programını onlar üzerinde yoğunlaştırdıklarını ifade etti.

BAŞKAN KAVUŞ; “ÇEVRE VE SIFIR ATIK BİLİNCİ DÜNYANIN GELECEĞİNİ BELİRLEYECEK ÖNEMDE BİR KONUDUR”

Uluslararası Sıfır Atık Günü ve dağıtılan çevre eğitim seti hakkında açıklamalarda bulunan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, çevre kirliliği ve atıklar sorununun, bugünün ve geleceğin en önemli sorunlarından biri olduğuna işaret ederek, “Çevre kirliliği tehdidine karşı mücadele verebilmek ve çocuklarımıza sıfır atık bilinci yerleştirebilmek adına tüm yaş grupları için yoğun bir çalışma ve eğitim programı ortaya koyuyoruz. Özellikle çocuklarımızın bu noktada bilinçlenmesi sadece bugünü değil geleceğimizi de kurtaracağı düşüncesiyle bu eğitim programını onlar üzerinde yoğunlaştırmış durumdayız. Onların çevre kirliliğinin nedenlerine vakıf olmaları ve sıfır atık hedefine nasıl ulaşacağımız noktasında bilgi sahibi olmaları bu mücadelenin en önemli şartıdır. Çocuklarımıza yönelik çevre kirliliğinin önlenmesinin önemi ve atıkların geri dönüşümü için neler yapabilecekleri konusunda seminer gerçekleştiriyor, bu noktada bilinçlendirilmelerini hedefliyoruz. Yaşadıkları çevreyi kirletmeden, geri dönüşüme nasıl katkı sunacakları, ürünleri yeniden kullanıma kazandırmalarının yollarını ve bunun sonucundaki nasıl bir kazanım elde edeceklerini ayrıntılarıyla öğretmeye gayret ediyoruz” diye konuştu.