Afşar Göleti, bölge tarımına can suyu olacak

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Konya Taşkent'te 4 bin 770 dekar araziye can suyu verecek Afşar Göleti'nde çalışmalarını sürdürüyor. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projeyi bitirmek için adeta zamanla yarıştıklarını belirtti.

Afşar Göleti, bölge tarımına can suyu olacak

Afşar Göleti’nin temelden yüksekliği 26 metre olup gövdesi kil çekirdekli kaya dolgu tipinde projelendirildi. 1 milyon 850 bin metreküp depolama hacmine sahip olan gölet sayesinde modern sulamayla tanışacak 4 bin 770 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle çiftçiler farklı ürünler ekip yetiştirebilecek. Afşar Göleti’nde çalışmalar tamamlandığında ve bölgede yapılacak sulu tarımla 2023 yılı birim fiyatlarıyla ülke ekonomisine 57 milyon lira yıllık katkı sağlanması hedefleniyor.

Afşar Göleti’nde inşaatta Konya Alanya rölekasyon yolu imalatları, gövde ve dipsavak kazı imalatları, dipsavak imalatları, memba ve mansap batardoları, dolgu imalatı ve enjeksiyon işleri tamamlanmıştır. Gövde dolgu imalatlarında ise yüzde 98 oranında gerçekleşme sağlanmıştır. DSİ Genel Müdürü Balta, projenin en kısa sürede bitirilerek hizmete sunulacağını söyledi.

kaynak:habertürk