AB Komisyonu, Terör Tehdidi Karşısında İç Güvenlik Fonunu Devreye Sokuyor

AB Komisyonu'nun içişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson, AB ülkelerinin içişleri bakanlarının son rutin toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda, terör tehdidi karşısında alınan tedbirleri ve önlemleri duyurdu.

AB Komisyonu, Terör Tehdidi Karşısında İç Güvenlik Fonunu Devreye Sokuyor

Johansson, son dönemde Fransa'nın Arras ve Paris, Belçika'nın Brüksel kentlerinde gerçekleşen terör saldırılarına vurgu yaparak, AB içişleri bakanlarının bu olayların ardından başsağlığı mesajlarıyla toplantılara başladıklarını belirtti.

Noel ve Yılbaşı Tatili Riski

Orta Doğu'daki gelişmelerin etkisiyle, Avrupa'da yaklaşan Noel ve yılbaşı tatili döneminin terör saldırıları açısından büyük risk taşıdığını ifade eden Johansson, dikkat çekici bir uyarıda bulundu.

 AB'nin terör tehdidine karşı önlemlerini güçlendirmek amacıyla iç güvenlik fonundan 30 milyon euro ayırdığını duyuran Johansson, bu fonun, üye ülkelerin ibadet yerleri ve kamu alanlarının korunması için kullanılacağını açıkladı.

Johansson, terör tehdidi kadar endişe verici olan bir diğer konunun, İslamofobi ve anti-semitizmin yükselmesi ile kutuplaşmanın artması olduğunu belirterek, bu konuda önlemler alınması gerektiğine vurgu yaptı.

 Üye ülkelerin vatandaşlara güvenlik uyarısında bulunma yetkisinin kendilerine ait olduğunu vurgulayan Johansson, birçok ülkenin halihazırda terör alarm seviyesini yükselttiğini sözlerine ekledi.

kaynak: bloomberg